Τις πολύ καλές επιδόσεις του τουρισμού της Αθήνας ακολουθούν φέτος τα ξενοδοχεία του ομίλου ΛΑΜΨΑ στο Σύνταγμα με αύξηση στις πληρότητες, τις τιμές των δωματίων και των συνολικών εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης η διοίκηση, για τα δύο ξενοδοχεία στην πλατεία Συντάγματος, Μεγάλη Βρεταννία και King George, τα συνολικά έσοδα για το 2023 εκτιμώνται στα πέριξ των 78 εκατ. ευρώ από τα 68 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ η μέση πληρότητα εκτιμάται σε επίπεδα πάνω από 70% από 66,3% πέρυσι. Όσον αφορά τη μέση τιμή ανά δωμάτιο, αυτή έχει ανέβει φέτος για τα δύο ξενοδοχεία από τα 300 ευρώ του 2022 στα 345 ευρώ. Το τρίτο ξενοδοχείο του ομίλου στην περιοχή, το Athens Capital MGallery προβλέπεται ότι θα έχει έσοδα το 2023 κοντά στα 17,7 εκατ. ευρώ και μέση τιμή στα 275 ευρώ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΛΑΜΨΑ κ. Τάσο Χωμενίδη να σχολιάζει ότι οι φετινές επιδόσεις είναι μεν πάνω από τις αρχικές προβλέψεις, ωστόσο ως προς την κερδοφορία δε θα είναι αντίστοιχα υψηλές, λόγω των πληθωριστικών πιέσεων και του υψηλού λειτουργικού κόστους. Πολύ καλά επίσης εκτιμώνται τα αποτελέσματα του ξενοδοχείου στο Βελιγράδι, «το οποίο θα πιάσει τα υψηλά νούμερα του 2008».

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος προετοιμάζει το επόμενο εγχείρημα στο κέντρο της Αθήνας, στο διατηρητέο, ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ, που έχει χαρακτηριστεί ως νεότερο μνημείο στην οδό Ζαλοκώστα 7. Μετά από μία χρονοβόρα διαδικασία αδειοδοτήσεων λόγω ακριβώς του χαρακτήρα του κτιρίου ως μνημείου, είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αναβάθμισης και μετατροπής του σε boutique μονάδα με εξυπηρετούμενα διαμερίσματα με στόχο να λειτουργήσει την επόμενη χρονιά, ενώ ο σχεδιασμός του θα αναβιώνει την αίγλη δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα. Το επιφάνειας 1.854 τ.μ. διατηρητέο κτίριο, στον πεζόδρομο της οδού Ζαλοκώστα, στον αριθμό 7-9 στο Κολωνάκι, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κτίριο της Βουλής και την πλατεία Συντάγματος, κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’30 και ήταν στην ιδιοκτησία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, περνώντας κάτω από την ομπρέλα του e-EΦΚΑ. Σε συνέχεια του σχετικού διαγωνισμού μακροχρόνιας παραχώρησης για 30+10 χρόνια, θα πάρει καινούρια ζωή από τον ξενοδοχειακό όμιλο της ΛΑΜΨΑ σε μία επένδυση που θα ξεπεράσει τον αρχικό προϋπολογισμό των 2,5 εκατ. ευρώ, «δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό έργο».

Στο στάδιο της επεξεργασίας του επιμέρους σχεδιασμού για την ανακαίνιση των bungalows- σαλέ βρίσκεται η εταιρεία για το Elatos Resort & Health Club στον Παρνασσό, το οποίο σκοπεύει να μετατρέψει σε χειμερινό resort & spa πολυτελείας. Το Elatos βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Παρνασσού, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο και αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και 45 ξύλινα bungalows-σαλέ σε έκταση 80 στρεμμάτων.

Διαβάστε ακόμη

Πόθεν έσχες: Ποιοι βουλευτές είδαν νωρίς το ράλι στον τομέα ακινήτων και άρπαξαν την ευκαιρία

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας

Γκίνζα: Η απόλυτη συνοικία των luxury brands με τα καταστήματα-μνημεία βρίσκεται στο Τόκυο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ