«Το αεροδρόμιο της Αθήνας απογειώνεται στο Χρηματιστήριο και επιβεβαιώνει την ελληνική ανάκαμψη», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος στη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, το οποίο αναφέρεται στο έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών για το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η εισαγωγή του Διεθνούς Αεροδρομίου των Αθηνών στο Χρηματιστήριο προκαλεί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, επειδή είναι η κομβική υποδομή της κορυφαίας βιομηχανίας της Ελλάδας: Του τουρισμού.

Υπογραμμίζεται ότι το αεροδρόμιο υποδέχθηκε πέρσι 28 εκατ. ταξιδιώτες, σημειώνοντας αύξηση 24% σε διάστημα ενός έτους. Επισημαίνεται ακόμη, ότι τα τελευταία πέντε χρόνια πρόσθεσε 69 διεθνείς προορισμούς στο δίκτυό του (σε σύνολο 155) και ότι συνεργάζεται με 32 αεροπορικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να γίνει το 9ο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στην Ευρώπη.

Επίσης, αναφέρεται ότι αυτό το καλοκαίρι η EasyJet θα προσφέρει πέντε νέους προορισμούς (Λυών, Μπορντό, Βενετία, Μάλαγα και Πάλμα ντε Μαγιόρκα) και ότι η ισπανική εταιρεία χαμηλού κόστους Volotea θα πουλήσει 835.000 θέσεις με προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα, σημειώνοντας αύξηση 23% σε διάστημα ενός έτους.

Τέλος, σε άλλο δημοσίευμα στη Les Echos γίνεται αναφορά και στο φαινόμενο του υπερτουρισμού που μαστίζει κάποια ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, τα οποία, όπως επισημαίνεται, βλέπουν τις κρατήσεις τους να μειώνονται.

Διαβάστε ακόμη

«Φρένο» στο 6ήμερο ράλι του Χρηματιστηρίου – Βίοι αντίθετοι με ΔΑΑ, τράπεζες και ΔΕΗ

DZ Bank: Γιατί τα ελληνικά ομόλογα ξεχωρίζουν – «Κυνηγούν» σε αποδόσεις τα ισπανικά ομόλογα (γραφήματα)

Οπαδική βία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για την είσοδο στα γήπεδα μέσω του gov.gr wallet

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ