Ανήκει σίγουρα στις πιο «ιδιαίτερες» περιπτώσεις πλειστηριασμών. Γιατί, όσο κι αν βλέπουμε να βγαίνουν στο σφυρί καθημερινά από ακίνητα και αυτοκίνητα, μέχρι και δεμάτια με καπνά, πρώτη φορά αυτό ισχύει για ένα αεροπορικό υπόστεγο

Το συγκεκριμένο υπόστεγο βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων και ανήκει στην «Έλληνας Αεροπόρος Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία».

Η γνωστότερη ως Greek Airman SA είναι μια μικρού μεγέθους οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2007 και διαθέτει Πιστοποιητικό Πτητικής Εκπαίδευσης και Πιστοποιητικό Χειριστή Αεροπορικής Εργασίας.

Αναλαμβάνει, δηλαδή, την εκπαίδευση για πτήση με ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανονισμούς ασφαλείας που ισχύουν. Η έδρα της εταιρείας είναι στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, όπου διαθέτει υπόστεγο «Yellow Hangar».

Η εταιρεία, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της, ακολουθεί τα τελευταία χρόνια μια πτωτική πορεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2011 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 149.735 ευρώ και την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2012, είχε περιοριστεί στις 55.755 ευρώ.

Με βάση, μάλιστα, τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία που αφορούν στη χρήση του 2018, ο κύκλος εργασιών ήταν μόλις 4.314,51 ευρώ, έναντι 5.500 ευρώ το 2017 και τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 491,07 ευρώ, έναντι κερδών 2.398,64 ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Ο δε στόχος που έθετε τότε η διοίκηση ήταν «η ανάπτυξη των πωλήσεων σε νέες αγορές, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες και εμπορεύματα σε παλιούς και νέους πελάτες».

Τι βγαίνει στο σφυρί

Το «σχέδιο πτήσης», όμως, προφανώς δεν απέφερε τα αναμενόμενα. Έτσι, στις 11 Φεβρουαρίου 2022 υπήρξε αναγκαστική κατάσχεση του υποστέγου από ιδιώτη για απαίτηση ύψους 147.657,24 ευρώ. Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη σχετική έκθεση, στις 8 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο ηλεκτρονικό σφυρί -εάν μέχρι τότε δεν γίνει κάποια κίνηση αποτροπής- μια μεταλλική κατασκευή (υπόστεγο ελικοπτέρων) που είναι τοποθετημένη στο αεροδρόμιο Πάχης Μεγάρων, αποτελούμενη από:

 • 76 τεμάχια πάνελ
 • 13 τεμάχια δοκών χάλυβα
 • 21 τεμάχια δοκών χάλυβα 5,5μ
 • 8 τεμάχια δοκών χάλυβα
 • 27 τεμάχια τεγίδες χάλυβα
 • 3 τεμάχια πόρτα συρόμενη
 • 2 τεμάχια πόρτες μικρές ασφαλείας
 • 1 τεμάχιο ηλεκτρικό ρολό ασφαλείας
 • 6 τεμάχια παραθύρων
 • 1 συσκευασία κοχλίες 50 κιλών
 • 1 συσκευασία υπόλοιπου εξοπλισμού συναρμολόγησης

Η τιμή εκτίμησης για όλα τα παραπάνω είναι 140.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς για τον επικείμενο πλειστηριασμό έχει οριστεί στις 95.000 ευρώ…

Διαβάστε ακόμη

Το γαλλικό σοκ, οι μνηστήρες για τα 75 ξενοδοχεία, το βιβλίο του Λεμπιδάκη και ο Δρ. Πρόδρομος με την… ήττα στον Σαγγάριο 

Ελευθέριος Μουζάκης: Ο «Πεταλούδας» διοικούσε την εταιρεία του 15 χρόνια μετά τον θάνατό του (pics)

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών με επιδότηση έως 710 ευρώ: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα