Περισσότερες από 50 επιχειρήσεις και φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος έχουν ενταχθεί ήδη στην πλατφόρμα digitalsolidarity.gov.gr, στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης σε εταιρείες και φορείς που έχει απευθύνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την ψηφιακή αλληλεγγύη λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού.

Την πλατφόρμα υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών για την πρόσβαση των πολιτών στην εξ’ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, μέσω της παροχής δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων από φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η μεγάλη αλυσίδα της ψηφιακής αλληλεγγύης διευρύνεται διαρκώς».

Μέσω του digitalsolidarity.gov.gr η καθημερινότητα των πολιτών διευκολύνεται σημαντικά. Σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία τίθενται στην υπηρεσία πολιτών, φορέων και επιχειρήσεων για όσο διάστημα διαρκούν τα μέτρα για τον Covid 19.

Δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία και περιοδικά, δωρεάν online κινηματογραφικές παραγωγές, δωρεάν πρόσβαση για Video Streaming και Enterprise Video Streaming για να βοηθηθούν επιχειρήσεις να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, εργαλεία για εκπαιδευτικούς οργανισμούς, ώστε να δημιουργήσουν τη δική τους «ψηφιακή πλατφόρμα», συστήματα τηλεδιάσκεψης, συστήματα τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης, είναι ορισμένες μόνο από τις υπηρεσίες που διατίθενται προς όφελος των πολιτών, αλλά και των επιχειρήσεων.

Ενδεικτικά στις εταιρείες, τις πλατφόρμες και τους φορείς που έχουν ήδη εντάξει υπηρεσίες τους στην πλατφόρμα είναι οι , Cosmote, Vodafone, WIND, nova (Forthnet),  cosmoOne (OTE), Microsoft, IBM, Softone, Workable, Noveltech, Webster, Εκδόσεις Καστανιώτη (e-books), Cicso, Microbase, Nannuca, Workforce Manager, Peoplecert, UNIQUE Marketing & Development Consulting, Intersys, Sevenloft, New School, wefixit.gr & fastweb.host, doctoranytime, SmartWebDesign, brainy, Socialinnov, Not The Same, web-net.gr, HostChefs, Tekmon, LearnWorlds, ergazomenos.gr, Classter, IpHost και η WIDE Services, www.emaths.gr, WORKADU, Lancom Cloud Services, Audax Cybersecurity, Domain Market, Lab4u, GEO University, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, Iδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.