search icon

Επιχειρήσεις

MFS Investment Management: Το «old money» που απέκτησε το 5% του ΟΤΕ

Πώς αύξησε τη συμμετοχή της στον ΟΤΕ μία από τις αρχαιότερες εταιρείες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο

Μια από τις αρχαιότερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, πρωτοπόρος της αγοράς των αμοιβαίων κεφαλαίων, με συνολικά στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση άνω των 528 δισ. δολαρίων, κατέχει εδώ και λίγες ημέρες το 5% του ΟΤΕ.

Η Massachusetts Financial Servicesπλέον γνωστή ως MFS Investment Management, έπειτα από αγορές μετοχών που πραγματοποίησε τις τελευταίες εβδομάδες, αύξησε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΟΤΕ στο 5%, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία. Με βάση το χθεσινό κλείσιμο της μετοχής, η τρέχουσα αξία της θέσης που διατηρεί η MFS στον ΟΤΕ ανέρχεται σε 290,8 εκατ. ευρώ.

Στο όριο του 5% η MFS έφθασε στις 2 Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Οργανισμού για το 2020 και της εξαιρετικά θετικής έκθεσης της Citi που ανέβασε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 20 ευρώ, μεταξύ άλλων, λόγω της αντοχής του ισολογισμού και των σημαντικών προοπτικών που διαβλέπει για τον τηλεπικοινωνιακό όμιλο.

Η MFSμέλος της Sun Life Financial Group, αποτελεί χαρακτηριστικό πρότυπο value investor που τοποθετείται με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Με έδρα τη Βοστόνη και έτος ίδρυσης το 1924, η MFS σύστησε το Massachusetts Investors Trust (MIT), το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο της Αμερικής, το οποίο είναι ενεργό μέχρι σήμερα. Όπως αναφέρθηκε, διαθέτει μέσω πάνω από 80 αμοιβαία κεφάλαια, υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία ύψους 528,4 δισ. δολαρίων (Ιανουάριος 2021) για λογαριασμό ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από όλο τον κόσμο, υπερδιπλάσια σε σχέση με μια δεκαετία νωρίτερα.

Με πάνω από 1.900 εργαζόμενους και γραφεία σε Βοστόνη, Χονγκ Κονγκ. Λονδίνο, στην Πόλη του Μεξικό, το Σάο Πάολο, τη Σιγκαπούρη, το Τόκυο και το Τορόντο, είναι ο 49ος μεγαλύτερος διαχειριστής κεφαλαίων διεθνώς και ο 11ος στις ΗΠΑ.

Η MFS κατείχε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα θέση στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, είναι η πρώτη φορά όμως που ξεπερνά το όριο του 5%. Όπως εξηγούν αναλυτές, ο ΟΤΕ για την περίπτωση ενός value investor του μεγέθους της MFS που επιθυμεί να αποκτήσει θέση στην ελληνική αγορά είναι λίγο-πολύ μονόδρομος, καθώς περιλαμβάνεται στις ελληνικές μετοχές με «αναγνωρισιμότητα» στις αγορές.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ δραστηριοποιείται σε έναν κλάδο που προσελκύει ξανά επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω των μεγάλων τεχνολογικών επενδύσεων (5κ.ά.)επιτρέπει τη σύγκριση με άλλους ανταγωνιστές στην ευρωπαϊκή τηλεπικοινωνιακή αγορά, έχει επιδείξει αντοχές στα οικονομικά του μεγέθη, εμφανίζει υψηλές ταμειακές ροέςσταθερά ελκυστική μερισματική απόδοση, ενώ μέσα στο έτος αναμένεται να προχωρήσει σε επιπλέον χρηματική καταβολή προς τους μετόχους, με τη μορφή έκτακτης διανομής, λόγω της πώλησης της θυγατρικής της Ρουμανίας (Telekom Romania Communications).

Να σημειωθεί ότι η MFS γίνεται ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος στον ΟΤΕ, μετά τη Deutsche Telekom με 46,9% και το Ελληνικό Δημόσιο με 5,6% (συμπεριλαμβάνονται δικαιώματα ψήφου ύψους 4,54% που κατέχει μέσω του ΕΦΚΑ).

Η διανομή γης στο Ελληνικό, η Εθνική και οι «Aφοι Ταύροι», η Cosco που κάνουν τους Κινέζους και ο νέος CEO της Forthnet

MFS Investment Management: Το «old money» που απέκτησε το 5% του ΟΤΕ

ΠΟΤ: Η Ελλάδα στο 34% των διεθνών προορισμών που είναι «μερικώς κλειστοί» για τους ξένους τουρίστες

 

Exit mobile version