Επιχειρήσεις

Microsoft: Αύξηση κερδών και εσόδων στο τρίμηνο

  • newsroom


Ο κολοσσός της πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο χρήσης ανήλθαν σε 15,46 δισ. δολ. ή 2,03 δολ. ανά μετοχή από 1,40 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Μεγάλη αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Microsoft Corp. για το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία.

Ειδικότερα, ο κολοσσός της πληροφορικής ανακοίνωσε ότι τα κέρδη στο τρίτο τρίμηνο χρήσης ανήλθαν σε 15,46 δισ. δολ. ή 2,03 δολ. ανά μετοχή από 1,40 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Σε προσαρμοσμένη βάση τα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 1,95 δολ. ανά μετοχή, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 1,78 δολ. ανά μετοχή σε δημοσκόπηση της FactSet.

Τα έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν σε 41,7 δισ. δολ. από 33,06 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για 41,04 δισ. δολ.

Οι μετοχές της εταιρείας σημειώνουν πτώση άνω του 3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετά το κλείσιμο τους σε νέο ιστορικό υψηλό για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ο Μπάιντεν προτείνει διπλασιασμό της φορολόγησης των υπερ-πλούσιων Αμερικανών

Apple: Πρόστιμο $12,1 εκατ. από τη Ρωσία για κατάχρηση στις εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας

Τουρκία: Ο Ερντογάν (τους) κόβει τώρα και το αλκοόλ