Θεμελιοδομή, όμιλος Αλλαμανή, ΑΤΛΑΝΤΙΚ, Ράδιο Κορασίδης. Μεγάλα ονόματα από το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού Χρηματιστηρίου που κατέρρευσαν με πάταγο κι ακόμη και μία 15ετία μετά επανέρχονται στο προσκήνιο με αφορμή τις πωλήσεις ακινήτων που ανήκαν το πάλαι ποτέ στην ιδιοκτησία τους και βγαίνουν τώρα εκ νέου στο «σφυρί».

Eτσι, η Alpha Aστικά Ακίνητα με την ιδιότητα της ειδικής εκκαθαρίστριας από το 2011 επιχειρεί τώρα για μία ακόμη φορά να προχωρήσει σε πώληση περιουσιακών στοιχείων της Θεμελιοδομή, της βορειοελλαδίτικης κατασκευαστικής, η οποία είχε ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων στη συμπρωτεύουσα, στα πέριξ αυτής αλλά και στην Αθήνα, έχοντας στα πλάνα της τη μελλοντική αξιοποίησή τους.

Αυτά που έχουν απομείνει μέχρι σήμερα είναι κυρίως συνιδιοκτησίες και εξ’ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες, όπως η περίπτωση του 50% εξ’ αδιαιρέτου οικοπέδου εκτάσεως 4.050 τ.μ. επί της λεωφόρου Θηβών 60Α στον Πειραιά Αττικής, 20% εξ αδιαιρέτου οικοπέδου συνολικής επιφανείας 8.064 τ.μ. επί της λεωφ. Αθηνών 146 και Αντιγόνης στην Αθήνα, 13,3% εξ αδιαιρέτου οικοπέδου εκτάσεως 1.933 τ.μ. με κατεδαφιστέα κτίσματα επί της οδού Λαγκαδά 20 στο Βαρδάρη Θεσσαλονίκης, επίσης αγροτεμάχια επιφανείας 1.464 τ.μ. στην κτηματική περιοχή της κοινότητας Νέας Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη, αγροτεμάχιο εκτάσεως 9.200 τ.μ. στη Νέα Φωκαία του Δήμου Κασσάνδρας στη Χαλκιδική κ.α..

Για τα ακίνητα αυτά όπως και για κινητό εξοπλισμό ιδιοκτησίας της εταιρείας (γραφεία, έπιπλα, ηλεκρονικός εξοπλισμός) οι προσφορές γίνονται δεκτές έως την 11η Μαΐου.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε σύγκριση με τις προηγούμενες διαδικασίες φαίνεται ότι προσελκύει ένα ακόμη ακίνητο, από τα πλέον γνωστά της λεωφόρου Κηφισού που έχει βγει στο σφυρί και άλλες φορές στο παρελθόν χωρίς ωστόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τώρα, η PQH, ως ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ Leasing επιχειρεί να προχωρήσει στην πώληση του συγκροτήματος γραφείων, τεσσάρων κτιρίων, επί της λεωφόρου Κηφισού 92 που παραμένει στα αζήτητα τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για το κτίριο γραφείων που στέγαζε στις αρχές της δεκαετίας του ‘00 τα γραφεία του εισηγμένου ομίλου Alfa Alfa Holdings του Απόστολου Αλλαμανή, και περιήλθαν στη συνέχεια, με την κατάρρευση του ομίλου, στα χέρια της ATE Leasing. Η ηλεκτρονική δημοπρασία τώρα αφορά χαμηλότερη τιμή, στα 6,15 εκατ. ευρώ (από τα 6,95 εκατ. ευρώ που ήταν την τελευταία φορά) κι ενώ η αρχική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών συμμετοχής από τους ενδιαφερομένους ήταν η 12η Απριλίου, πλέον, κατόπιν της σχετικής παράτασης, έχει οριστεί νέα ημερομηνία για τις 3 Μαΐου.

Η PQH θα καλέσει τους ενδιαφερόμενους που προκρίνονται να υποβάλλουν δεσμευτική οικονομική προσφορά. Το συγκρότημα των 4 κτιρίων γραφείων, όπου στεγάζονταν για μία περίοδο και τα γραφεία θυγατρικών του ομίλου της Αγροτικής, είναι συνολικής επιφάνειας 5.858 τ.μ. σε έκταση άνω των 7 στρεμμάτων.

Σε μία άλλη… παλιά δόξα του ελληνικού Χρηματιστήριου, την ΑΤΛΑΝΤΙΚ για τις 23 Μαΐου έχουν οριστεί οι εκποιήσεις για πτωχευτικά ακίνητα των γνωστών σούπερ μάρκετ μετά και τις σχετικές εκθέσεις του Εισηγητού των Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών: Πρόκειται για «αγροτεμάχιο άρτιο και οικοδομήσιμο στην κτηματική περιοχή Αγροκτήματος Αγχιάλου δήμου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης εκτός σχεδίου και ζώνης επιφανείας 22.273 τμ μαζί με κτίσμα 5.000 τ.μ. που περιλαμβάνει  αποθηκευτικούς χώρους, γραφεία κ.α., μία επιπλέον βιομηχανική βοηθητική αποθήκη 1.490 τ.μ., υποσταθμό ΔΕΗ (κτίσμα) 57,50 τ.μ. καθώς επίσης και μηχανοστάσιο αντλιοστάσιο 132 τ.μ.»

Πολύ μικρές ιδιοκτησίες, εμπορικοί και αποθηκευτικοί χώροι αφορούν οι προσεχείς διαδικασίες για τη Ράδιο Κορασίδης, πρώην ιδιοκτησίες της οποίας έχουν βγει και στο πιο πρόσφατο παρελθόν στο ‘’σφυρί’’ χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Μπάκος – Γιάννης Καϋμενάκης: Τι γυρεύουν στα media οι «αετοί της Φουτζέιρα»

Η επόμενη μέρα για τις ιχθυοκαλλιέργειες – Τα deals και οι επενδύσεις

«Ζεστό χρήμα» €5 δισ. πριν από το Πάσχα στην αγορά