Επιχειρήσεις

Μονεμβασιώτης (Βενέτης): Συνεργασία με τη Wolt για να συγκρατηθεί η πτώση των πωλήσεων

  • Στέλιος Μορφίδης


Η αλυσίδα έκλεισε τα 4 απ’ τα 5 καταστήματα που είχε προαναγγείλει – Ως τέλος του μήνα κλείνει και το πέμπτο – Παράλληλα όμως μεθοδεύει την έναρξη άλλων έξι με καλύτερους όρους που θα καλύψουν γεωγραφικά αυτά που έκλεισαν

Συνεργασία με την online πλατφόρμα παραγγελιών και delivery Wolt ξεκίνησε η αλυσίδα Βενέτης σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η μεγάλη πτώση των πωλήσεων που καταγράφεται εν μέσω του δεύτερου lockdown.

Παράλληλα, όπως λέει στο newmoney ο μεγαλομέτοχος και διοικητικός άρχων της εταιρείας Παναγιώτης Μονεμβασιώτης προχωρά η αναδιάρθρωση του δικτύου της αλυσίδας με το κλείσιμο καταστημάτων, όπου οι ιδιοκτήτες των ακινήτων δεν έχουν καν διάθεση διαπραγμάτευσης της μείωσης των ενοικίων, και το άνοιγμα νέων στις ίδιες περιοχές με καλύτερους όρους.

«Η συνεργασία με την Wolt έγινε για δύο λόγους. Αφενός γιατί αναζητούμε τρόπους να διεκδικήσουμε περισσότερες πωλήσεις καθώς στο δεύτερο lockdown οι πωλήσεις μας σε ένα μήνα έχουν υποχωρήσει 40%. Αφετέρου διότι ο καταναλωτής αλλάζει συνήθειες και πλέον αναγνωρίζουμε τη δύναμη που έχουν πλατφόρμες αυτού του είδους», σημειώνει στο newmoney ο κ. Μονεμβασιώτης. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι ήδη η Βενέτης εξετάζει την είσοδο της και σε άλλη δημοφιλή πλατφόρμα παραγγελιών και delivery.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη της αναδιάρθρωσης του δικτύου, την οποία είχε γνωστοποιήσει προ ενάμιση μήνα επικαλούμενος την απροθυμία ιδιοκτητών ακινήτων ακόμα και να συζητήσουν το ενδεχόμενο μείωσης του ενοικίου λόγω της κρίσης, ο κ. Μονεμβασιώτης αποκάλυψε ότι ήδη στα τέσσερα απ’ τα πέντα καταστήματα έχει μπει λουκέτο. «Ως το τέλος του μήνα θα κλείσει και αυτό της Φιλοθέης», λέει στο newmoney.

Υπενθυμίζεται πως τα άλλα τέσσερα ήταν στον Άλιμο, Περιστέρι, Πλάκα και Ασπρόπυργο. Την ίδια ώρα όμως αποκαλύπτει πως ήδη γίνονται κινήσεις ώστε να ανοίξουν νέα καταστήματα που θα καλύπτουν γεωγραφικά τις παραπάνω περιοχές με πολύ καλύτερους όρους μίσθωσης των ακινήτων.

«Πριν καν κλείσει το κατάστημα της Φιλοθέης θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε το νέο κατάστημα που είναι στην ίδια περιοχή. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη. Παράλληλα σκοπεύουμε να ανοίξουμε και άλλα 6 – 7 νέα με βασική προτεραιότητα να καλύψουμε και πάλι τις περιοχές όπου αναγκαστήκαμε να κλείσουμε ελλείψει διάθεσης επικοινωνίας εκ μέρους των εκμισθωτών. Ήδη αναζητούμε χώρους», τονίζει.

Διαβάστε περισσότερα:

Τράπεζα Πειραιώς: «Πράσινο φως» στο σχέδιο διάσπασης από τους μετόχους

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία για Ταμείο Ανάκαμψης και Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό

Δύο ελληνικά πανεπιστήμια συμμετέχουν σε προγράμματα που χρηματοδοτεί η EE