Προτιμώμενος προμηθευτής στο πλαίσιο διαγωnioσμού που διενεργούν οι «SP Transmission» και «National Grid Electricity Transmission» για το έργο «Eastern Green Link 1» αναδείχθηκε η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS, καθώς και η GE Vernova.

Σημειώνεται ότι το Eastern Green Link 1 είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ηλεκτρικών διασυνδέσεων στη Βρετανία, το οποίο θα συνδέσει το East Lothian στη Σκωτία με την κομητεία Durham στην Αγγλία, προϋπολογισμού 2,8 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Η MYTILINEOS Energy & Metals, σε συνέχεια δημοσιευμάτων ηλεκτρονικού τύπου και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνει ότι η κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η MYTILINEOS καθώς και η GE Vernova, έχει αναδειχθεί προτιμώμενος προμηθευτής (preferred supplier) στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διενεργούν οι “SP Transmission” και “National Grid Electricity Transmission” για το έργο “Eastern Green Link 1”, που αφορά έργο δικτύου σταθμών μετατροπέων HVDC.

Εφόσον ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τους όρους της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας και καταρτιστούν οι τελικές συμβάσεις του έργου, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

Διαβάστε ακόμη

Kατασκευές: Μαστίγιο και καρότο στους εργολάβους από την κυβέρνηση

Champions League: Στη σέντρα με «κουμπαρά» 2+ δισ. ευρώ – Πώς θα μοιρασθούν τα χρήματα στις ομάδες (πίνακες)

Εθνική οδός: Mέχρι πότε θα ισχύσει η νέα παράταση για δωρεάν διόδια και σε ποια τμήματα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ