Επιχειρήσεις

Νέα στρατηγική επένδυση στο χώρο της Βιοτεχνολογίας

  • Στέλιος Μορφίδης


Ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή το πρότζεκτ ύψους 80 εκατ. ευρώ των Theracell και Orgenesis στην Κορινθία

Στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων εντάχθηκε, έπειτα από σχετική απόφαση της αρμόδιας Διυπουργικής Επιτροπής, το πρότζεκτ δημιουργίας Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας στο Λέχαιο Κορινθίας από την Ελληνική εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής Theracell Advanced Biotechnology και την αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Orgenesis.

Όπως ανακοίνωσε  ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης πρόκειται για μία επένδυση συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ. “Είναι μία σημαντική επένδυση στο κομμάτι της τεχνολογίας και της ιατρικής επιστήμης για την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής και πρωτοποριακών θεραπειών για τους Έλληνες ασθενείς”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το αντικείμενο του Τεχνολογικού Πάρκου θα σχετίζεται με κυτταρικές γονιδιακές θεραπείες. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθούν γονιδιακά εργαστήρια όπου θα πραγματοποιούνται κλινικές μελέτες και αυτοματισμοί στο πλαίσιο της έρευνας.

«Η επένδυση αυτή δημιουργεί εκατοντάδες ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην έρευνα και καινοτομία», είπε απ’ την πλευρά του ο υφυπ. Ανάπτυξης κ. Χρίστος Δήμας, ο οποίος ήταν κι αυτός που βοήθησε καταλυτικά, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, για την προσέλκυση της.

Το Τεχνολογικό Πάρκο αναμένεται να δημιουργηθεί σε μία έκταση 120 στρεμμάτων, όπου φιλοξενούνταν στο παρελθόν η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου. Πρόσφατα την έκταση μεταβίβασε στο δήμο Κορινθίων η ΕΤΑΔ προκειμένου να γίνει η επένδυση του πάρκου βιοτεχνολογίας και καινοτομίας.

Οι εργασίες για την υλοποίηση της επένδυσης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2022.

Σημειωτέον πως οι δύο εταιρείες ήδη συνεργάζονται στον τομέα της ανάπτυξης και διάθεσης κυτταρικών γονιδιακών θεραπειών. Επικεφαλής της Theracell είναι ο κ. Φωτης Σακελλαρίδης  και της Orgenesis η κα Vered Caplan.

Διαβάστε ακόμη:

«Κούρεμα» ενοικίων: Επιστρέφουν αποζημιώσεις Covid όσοι τις έλαβαν χωρίς να πρέπει

ΔΕΗ: Μέγα διαγωνισμός για το lifting 146 καταστημάτων σε όλη τη χώρα

Σήμερα και αύριο κληρώνει για την Τράπεζα Αττικής, την Dory και τις Γούρνες ενώ ο Δάβαρης ξεφεύγει από το «σφυρί»