Επιχειρήσεις

Νέες ταυτότητες: Ποιοι πέρασαν την τεχνική αξιολόγηση

  • newsroom


Τρεις από τις πέντε συνολικά κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις νέες ταυτότητες περνούν στην επόμενη φάση της διαδικασίας και στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς

Τρεις από τις πέντε κοινοπραξίες που υπέβαλαν προσφορά περνούν στην επόμενη φάση του μεγάλου διαγωνισμού, ύψους 515 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας, Διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού Κράτους.

Πρόκειται για τις:

1. Thales Dis France – Unisystems,

2. Veridos Ματσούκης– ΟΤΕ – Byte – ΙNCM και

3. Zetes Industries – Zetes – Space Hellas – ANY.

Ειδικότερα, ο σε εξέλιξη διαγωνισμός από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αφορά την προμήθεια του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (ΟΠΣΕΑ) για την εκτύπωση – προσωποποίηση εντύπων ασφαλείας συμπεριλαμβανομένου του νέου δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας Ελλήνων Πολιτών – Κάρτα Πολίτη, με τις συναφείς υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερο έργο που δημοπρατείται αυτήν την περίοδο. Θα έχει διάρκεια 10 συν 5 έτη και στο πλαίσιό του εκτιμάται πως θα εκδοθούν 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη:

Νέο Ε1: Ποιοι γλιτώνουν τεκμήρια και φόρους για ενοίκια που δεν εισέπραξαν

Goldman Sachs: Ανω του 12% η επίδραση του Ταμείου Ανάκαμψης στο ΑΕΠ της Ελλάδας

Bitcoin: Επάνοδος ύστερα από νέο tweet του Έλον Μασκ – «Άγγιξε» τα 40.000 δολ.