Επιχειρήσεις

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 60 εκατ. από το EquiFund για τις startups

  • newsroom


Διπλασιασμό των νεοφυών επιχειρήσεων στο Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων «Elevate Greece» μέχρι τέλος Μαρτίου προβλέπει ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των νεοφυών επιχειρήσεων στο Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων – Elevate Greece είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου «Innovative Greeks» που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η Endeavor Greece.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι έχουν εγγραφεί 183 εταιρείες και εκκρεμούν άλλες 200 αιτήσεις, οπότε μέχρι το τέλος του μήνα, θα έχει σχεδόν, διπλασιαστεί ο αριθμός των ενταγμένων επιχειρήσεων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης παραμένει η άρση των εμποδίων, η απλούστευση της νομοθεσίας και η αύξηση των κινήτρων για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος και πρόσθεσε τη σημασία που δίνεται στα Κέντρα καινοτομίας και στα Τεχνολογικά Πάρκα.

Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο

Ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για κεφάλαια σποράς και μεταφορά τεχνολογίας, ύψους 60 εκατ. ευρώ μέσω του ταμείου επιχειρηματικών συμμετοχών (EquiFund) προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο ίδιο διαδικτυακό συνέδριο.

Ο υφυπουργός είπε ότι ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων για το ταμείο συνεπενδύσεων με επιχειρηματικούς αγγέλους αλλά και στη χρηματοδότηση μέσω του ταμείου χαρτοφυλακίου Jeremie και σημείωσε το ρόλο της σωστής και στοχευμένης χρηματοδότησης στην περαιτέρω ανάπτυξη του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης ανέφερε, στην ίδια συζήτηση, ότι έχουμε ένα οικοσύστημα που βοηθάει τις επιχειρησεις, γίνονται συγχωνεύσεις και εξαγορές αλλά, πρόσθεσε, θα πρέπει να συνεχιστεί η χρηματοδότηση με επιμονή και αξιοπιστία «όπως αυτή που είχε επιδείξει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει η μόχλευση και ανακύκλωση δημοσίων πόρων σε έργα υψηλότερου ρίσκου».

Υπογράμμισε δε, ότι δεν πρέπει η συζήτηση να αφορά μόνο συγκεκριμένα έργα «διότι έχουμε πολύ ικανούς επιστήμονες και αυτό που χρειάζεται είναι να δημιουργηθούν οι σωστές ομάδες και να επιλέγουν τα σωστά project».

Διαβάστε περισσότερα

Επίδομα 534 ευρώ: Aνατροπή στις αιτήσεις – Ξεκινούν από την Πέμπτη 4 Μαρτίου

Η Εθνική Τράπεζα «οδηγεί» τη Χαλυβουργική σε ειδική διαχείριση

Μητσοτάκης προς φον ντερ Λάιεν: Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκταμίευσης των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης