Με χαμηλότερη τιμή βγαίνουν εκ νέου προς πώληση τα ακίνητα που στέγαζαν στο παρελθόν αποθήκες του ομίλου Νotos Com στα βόρεια της Αθήνας με την προσδοκία ότι υπό αυτές τις συνθήκες θα βρεθεί πιο εύκολα ενδιαφερόμενος αγοραστής.

Πρόκειται για το συγκρότημα των δύο επαγγελματικών κτηρίων συνολικής επιφανείας άνω των 14.000 τ.μ. που έχουν χρήση αποθηκευτικών χώρων, βρίσκονται στην περιοχή του Κρυονερίου και βγάζούν τώρα ξανά προς πώληση από την Eθνική Leasing, στην ιδιοκτησία της οποίας έχουν περιέλθει τα ακίνητα. Η διαδικασία εντάσσεται στο πλαίσιο των πρώτων διαγωνισμών που έχουν προγραμματιστεί για τη νέα χρονιά με επαγγελματικά ακίνητα από το χαρτοφυλάκιο του ομίλου, κυρίως βιομηχανικά αλλά και καταστήματα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα.

Το κτίριο που στέγαζε στο παρελθόν αποθήκες του ομίλου Notos Com βγαίνει τώρα προς πώληση με ελάχιστη τιμή προσφοράς λίγο χαμηλότερη των 4 εκατ. ευρώ- για την ακρίβεια 3,95 εκατ. ευρώ- τιμή χαμηλότερη κατά 20% και πλέον σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο διαγωνισμό. Η προηγούμενη προσπάθεια, χωρίς όμως αποτέλεσμα, είχε γίνει το 2020 με ελάχιστο τίμημα τότε για τους ενδιαφερομένους αγοραστές στα 5 εκατ. ευρώ. Η νέα διαδικασία έχει οριστεί για το τέλος Ιανουαρίου, στις 31/1 μαζί με τις πωλήσεις και άλλων ακινήτων εντός κι εκτός Αθηνών. Το εν λόγω συγκρότημα είχε αγοραστεί από τον όμιλο Notos Com στα μέσα της δεκαετίας του ’00 προκειμένου να καλύψει ανάγκες του ομίλου,  βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας κι εκτιμάται ότι, σε συνδυασμό τώρα με τη χαμηλότερη τιμή, είναι ένας επιπλέον παράγοντας που  θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για την προσέλκυση  υποψηφίων αγοραστών. Μία ακόμη παράμετρος που θα μπορούσε τώρα να λειτουργήσει θετικά είναι και το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για επαγγελματικά ακίνητα και δή αποθηκευτικούς χώρους στα πέριξ της Αθήνας, εστω κι αν για το συγκεκριμένο συγκρότημα οι εργασίες αναβάθμισης απαιτούν αρκετά κεφάλαια επιπλέον του τιμήματος απόκτησης του ακινήτου.

Η Εθνική Leasing βγάζει για το τέλος Ιανουαρίου και άλλα ακίνητα- εννέα συνολικά στον αριθμό μαζί με τις αποθήκες της Notos Com- ιδιοκτησίας της προς πώληση με μία αρχική εκτιμώμενη αξία συνολικά στα 9,1 εκατ. ευρώ, χαμηλότερη σε σύγκριση με τις τιμές που είχαν οριστεί στους προηγούμενους διαγωνισμούς. Μετά το συγκρότημα στο Κρυονέρι, με μία αξία στο 1,5 εκατ. ευρώ πωλείται ένα ακόμη βιομηχανικό ακίνητο 2.400 τ.μ. στου Ρέντη, ενώ στα 2,4 εκατ. ευρώ έχει οριστεί το ελάχιστο τίμημα για τν πώληση ενός βιομηχανικού ακινήτου, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, στη ΒΙ.ΠΕ. της Σίνδου, επίσης με χαμηλότερη τιμή.

Στα μεγάλα κι ενδιαφέροντα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της εταιρείας είναι και το μεγάλο κατάστημα συνολικής επιφάνειας 6.100 τ.μ. όπου στεγάζεται η Media Markt στη λεωφόρο Κηφισίας, στον αριθμό 49 στο Μαρούσι, με μία αξία στα πέριξ των 15,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Αναζητούν προσωπικό και δεν βρίσκουν: 40.000 κενές θέσεις εργασίας πληροφορικάριων και τεχνιτών

ΕΝΦΙΑ: Νέοι συντελεστές και εκπτώσεις παρά τις αυξήσεις αντικειμενικών

Σε ισχύ το πρόστιμο για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών – Ποιοι εξαιρούνται