search icon

Επιχειρήσεις

ΟΤΕ: Παραμένει η απόσταση διοίκησης- συνδικαλιστών αλλά μικρά σημάδια σύγκλισης

Οι δύο πλευρές φαίνεται να δεσμεύονται στον διάλογο που θα συνεχιστεί το προσεχές διάστημα με νέα συνάντηση

Η μεγάλη απόσταση παραμένει αλλά στη σημερινή συνάντηση το κλίμα μάλλον φάνηκε ελαφρώς καλύτερο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις ανακοινώσεις της διοίκησης και των συνδικαλιστών της ΟΜΕ ΟΤΕ, μετά τη σημερινή συνάντηση με αντικείμενο την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Οργανισμό.

Όπως επισημαίνεται στην ενημέρωση που εστάλη εσωτερικά στους εργαζομένους του Ομίλου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, «αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσκλησης της Διοίκησης προς την Ομοσπονδία για επανεκκίνηση των συζητήσεων, μετά τη λήξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Παρότι το κλίμα εμπιστοσύνης και του καλόπιστου διαλόγου έχει κλονιστεί το προηγούμενο διάστημα, στη συνάντηση φάνηκε ότι και οι δύο πλευρές αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης απέναντι στην εταιρεία και τους εργαζομένους.

Ωστόσο, η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών παραμένει μεγάλη και ο δρόμος προς μια πιθανή συμφωνία δεν θα είναι εύκολος. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Η εταιρεία δηλώνει ότι πάντα επιδιώκει τον εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας για υπογραφή ΣΣΕ, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι προς όφελος όλων, να προχωρήσουμε στο μέλλον και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις με συνεργασία και εμπιστοσύνη».

Από την πλευρά της, η ΟΜΕ- ΟΤΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Όπως είχαμε δηλώσει, προσήλθαμε στον σημερινό διάλογο με αίσθημα ευθύνης και με διάθεση να επανέλθει η ηρεμία στην εταιρεία μετά τις άστοχες κινήσεις της Διοίκησης.
Καταθέσαμε ξανά πλήρη, αιτιολογημένη και κοστολογημένη πρόταση για μια ΣΣΕ που θα οδηγεί με ασφάλεια εταιρεία και εργαζόμενους στο μέλλον. Τα βασικά σημεία της πρότασής μας είναι:
-ΣΣΕ για 3 χρόνια με διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
-Πραγματικές αυξήσεις για όλους.
-Υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTEE-VALUE και σε όλες τις θυγατρικές.

Από τη μεριά της η Διοίκηση δήλωσε ότι πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ Διοίκησης και εκπροσώπων των εργαζομένων και αυτό μπορεί να γίνει με την υπογραφή ΣΣΕ που θα ικανοποιεί όλα τα μέρη.
Η πλευρά της Διοίκησης έφυγε από το μονότονο αφήγημα του προηγούμενου διαστήματος περί επέκτασης της ίδιας ΣΣΕ και 3% στους νέους συναδέλφους.

Για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο υπογραφής ΣΣΕ για πάνω από ένα χρόνο, πρότεινε αύξηση 3,5% για τους νέους συναδέλφους, και 35-ωρο και αύξηση 1% στους παλιούς. Επίσης για πρώτη φορά δεν απέρριψε κατηγορηματικά την υπογραφή ΣΣΕ στη COSMOTEE-VALUE.

Από την μεριά μας δηλώσαμε ότι αυτή η νέα πρόταση της Διοίκησης απέχει πολύ από τις ανάγκες των συναδέλφων μας, άλλα καλωσορίζουμε την επιστροφή της εταιρείας σε έναν γόνιμο διάλογο που στόχο έχει να επαναφέρει την ηρεμία στην εταιρεία.
Αναμένουμε την επόμενη συνάντηση με αίσθημα ευθύνης και απόλυτα προσηλωμένοι στην τελική μας δικαίωση».

Exit mobile version