Θετικά υποδέχθηκε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις πληγείσες περιοχές ο βιοτεχνικός κόσμος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Β.Ε.Π. Γιώργο Παπαμανώλη Ντόζα, ωστόσο όπως επισημαίνει δεν έδωσε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η φετινή Δ.Ε.Θ. πραγματοποιήθηκε στη σκιά των καταστροφών στις περιοχές της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel.

Ο βιοτεχνικός κόσμος “υποδέχτηκε” θετικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός σχετικά με τις πληγείσες περιοχές και τις νέες πολιτικές στην πολιτική προστασία.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά επίσης τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση  της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση της ρευστότητας τα οποία αποτελούν μέρος των αιτημάτων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Δυστυχώς όμως οι βιοτέχνες δεν ακούσαμε για μια ακόμη χρονιά ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Λύσεις και μέτρα για  προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουν όπως οι ρυθμίσεις οφειλών, η έλλειψη τεχνικών χεριών, η παροχή κινήτρων για επενδύσεις με έμφαση στην εξωστρέφεια .

Σίγουρα δεν είναι εφικτό να λυθούν όλα δια μαγείας και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός δίνουν το μήνυμα της αναδιάρθρωσης του κράτους και την αισιοδοξία ότι επιτέλους κάτι αλλάζει θετικά.

Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αναμένουμε, λοιπόν εξειδικεύσεις των μέτρων και ζητάμε άμεσα ανοικτό διάλογο μέσω κύκλου συζητήσεων με σκοπό να συμβάλουμε όλοι μαζί στις μεγάλες αλλαγές, που χρειάζεται η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας  έτσι ώστε να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική.

Διαβάστε ακόμη

Kατασκευές: Μαστίγιο και καρότο στους εργολάβους από την κυβέρνηση

Η Mύκονος στην έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe (pic)

Πλειστηριασμοί: Εξάμηνη αναστολή για τους πυρόπληκτους – Η απόφαση του ΥΠΕΘΟ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ