Την άμεση παύση κατασχέσεων επαγγελματικών λογαριασμών λόγων χρεών στο δημόσιο ζητάει με νέα επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομίας ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας μέχρι την ενεργοποίηση προσωποποιημένων ρυθμίσεων οφειλών και του ακατάσχετου τραπεζικού λογαριασμού.

Ο πρόεδρος ΒΕΠ μεταξύ άλλων αναφέρει: «To τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά γινόμαστε αποδέκτες μηνυμάτων διαμαρτυρίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων – μελών μας σχετικά με κατασχέσεις επαγγελματικών λογαριασμών λόγων χρεών στο δημόσιο.

Το λυπηρό είναι ότι ειδικά μέσα στο χρονικό διάστημα των εορτών αρκετά μέλη μας δυστυχώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν παραγγελίες καθώς και τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Σε μια περίοδο προκλήσεων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που προσπαθούν να επανέλθουν από τις συνεχόμενες κρίσεις της χώρας μας – οικονομική , υγειονομική , ενεργειακή – δεν βοηθούν οι κατασχέσεις. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα οδηγηθούν άμεσα σε λουκέτα αλλά και πάλι το ελληνικό δημόσιο δεν θα έχει κανένα έσοδο. Τιμωρούμε τις επιχειρήσεις για την βάναυση φορολογία κλπ των μνημονίων; Τιμωρούμε τις επιχειρήσεις για την οικονομική κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός;

Το ΒΕΠ έχει προτείνει άμεση ενεργοποίηση προσωποποιημένων ρυθμίσεων οφειλών και άμεση ενεργοποίηση ακατασχέτου τραπεζικού λογαριασμού. Αυτές είναι ουσιαστικές λύσεις και πρέπει μέχρι την ενεργοποίηση τους να γίνει παύση κάθε μορφή κατάσχεσης».

Διαβάστε ακόμη

EKT: Το σαφές σήμα των πρακτικών για μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο και ο… αστερίσκος της Fed

«Έξυπνοι Μετρητές»: Ο ΔΕΔΔΗΕ… προθερμαίνεται για την εγκατάστασή τους

Γιώργος Κιμούλης: Η πτώχευση και το σφυρί για διαμέρισμα στη Βούλα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ