Επιχειρήσεις

Πατέλης για ΔΕΗ: «Tο μέλλον είναι επενδύσεις, τα υπόλοιπα απλώς λαϊκισμός»

  • newsroom


Όσα είπε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης για τις τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ και το φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο επενδύσεις 6 δισ. ευρώ μόνο μέχρι το 2024

Οι τελευταίες εξελίξεις στη ΔΕΗ θα της επιτρέψουν να προχωρήσει σε επενδύσεις, οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος της λύσης στο ενεργειακό ζήτημα, τόνισε από το βήμα του 1st Καθημερινή Athens ESG Summit ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Άλεξ Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης αναφερόμενος στη ΔΕΗ μετά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, αφού είπε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία το 2019 βρισκόταν μπροστά στην κατάρρευση, μίλησε για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο επενδύσεις 6 δισ. ευρώ μόνο μέχρι το 2024, σημειώνοντας ότι συνολικά 3 δισ. ευρώ θα αφορούν Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ενώ θα ακολουθήσουν και εξαγορές στα Βαλκάνια.

Ο ίδιος μίλησε για μείωση της εξάρτησης της χώρας από το εξωτερικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το μέλλον είναι επενδύσεις, τα υπόλοιπα απλώς λαϊκισμός». Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να κάνουν χρήση του δικαιώματος σε επίδομα θέρμανσης, σημειώνοντας ότι περίπου το 80% των νοικοκυριών είναι δικαιούχοι.

Διαβάστε ακόμη:

Ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές: Όλες οι ημερομηνίες μέχρι το τέλος του 2021

Παραμένει το χάος στην εφοδιαστική αλυσίδα – Πώς επηρεάζεται η παγκόσμια ανάπτυξη

Λονδίνο: Οδηγοί ταξί ζητούνται από εταιρεία με πρώτο μισθό 5.000 λίρες