Επιχειρήσεις

Ποια καταστήματα θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτά – Οι ώρες λειτουργίας

  • Στέλιος Μορφίδης


Θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 20:30 - Κλειστά τα σούπερ μάρκετ λόγω της εξέλιξης της πανδημίας, για να περιοριστούν οι μετακινήσεις

Σε κανονικούς – για τις τρέχουσες συνθήκες – κυριακάτικους ρυθμούς θα κινηθεί η αγορά. Και τούτο καθώς θα λειτουργήσουν κανονικά οι επιχειρήσεις που συνήθως είναι ανοιχτές τις Κυριακές με μοναδική εξαίρεση Σούπερ Μάρκετ και καταστήματα τα οποία λειτουργούσαν με απόφαση των αντιπεριφερειαρχών σε συγκεκριμένες περιοχές – κυρίως τουριστικές ή «ειδικών χαρακτηριστικών» – και φυσικά δεν περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ στους οποίους έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας.

Ως εκ τούτου σήμερα μπορούν να λειτουργήσουν αρτοποιία, ψιλικατζίδικα και μικρά μπακάλικα, και ζαχαροπλαστεία.

Όλα αυτά μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά ως τις 20.30, σύμφωνα με την τελευταία ρύθμιση που πέρασε για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού.

Επίσης τα περίπτερα μπορούν να λειτουργήσουν επί 24ωρου βάσης ενώ κανονικά θα λειτουργούν και τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Ανοικτή βέβαια θα είναι και η εστίαση. Οπότε καφέ και εστιατόρια μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά σερβίροντας με delivery, το οποίο δύναται να λειτουργεί ως τη 1 το ξημέρωμα, αλλά και take away

Σημειώνεται ότι αρχική πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης ήταν σήμερα να λειτουργήσουν και όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας προκειμένου να δοκιμαστεί εάν μπορεί να «μοιραστεί» ο κόσμος και να αποφευχθεί πιθανή συμφόρηση χθες Σάββατο. Ωστόσο λόγω της εξέλιξης της πανδημίας αποφασίστηκε να μην ισχύσει το μέτρο ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις. Σημειώνεται πάντως πως κάτι ανάλογο είχε δοκιμαστεί και στο πρώτο lockdown, χωρίς ωστόσο τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οπότε και δεν επιβλήθηκε στις αλυσίδες η κυριακάτικη λειτουργία ως μόνιμο μέτρο.

Διαβάστε ακόμη:

-Μέτρα για το Πολυτεχνείο: Απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των 4 ατόμων – Πρόστιμα ως €5.000

-Επιστρεπτέα IV: Δάνειο και επιχορήγηση €1.000 και άνω για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

-Στοχευμένα με κριτήρια το χριστουγεννιάτικο βοήθημα – Θα αφορά τα ευάλωτα φτωχά νοικοκυριά

Απόρρητο Απόρρητο