Η PLAY, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία από την Ισλανδία, ξεκίνησε τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις από την Αθήνα προς την Ισλανδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχοντας αρχικά στο πρόγραμμά της δύο πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο, αρχής γενομένης από τις 3 Ιουνίου 2023.

Η PLAY προσφέρει υπερατλαντικές πτήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης και έχει 27 προορισμούς στο δίκτυο δρομολογίων της. Από τη νέα χρονιά στον στόλο της εταιρείας θα λειτουργούν 10 Airbus A320/A321neo.

Η PLAY ιδρύθηκε το 2019 στο Ρέικιαβικ από μια ομάδα στελεχών με εμπειρία στον κλάδο των αερομεταφορών. Πρόκειται για μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Ισλανδίας που προσπαθεί να κάνει τα ταξίδια προσιτά για όλους. Εκτελεί πτήσεις μεταξύ Ισλανδίας και Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής από το 2022. Οι πτήσεις της πραγματοποιούνται με νέα αεροσκάφη Airbus A321NEO και A320NEO. Το βασικό σύνθημά της είναι «Pay less, PLAY more» (Πληρώστε λιγότερο, ΠΑΙΞΤΕ περισσότερο), που σημαίνει ότι οι πελάτες της ξοδεύουν λιγότερα για τα αεροπορικά εισιτήριά τους και έτσι μπορούν να ξοδέψουν περισσότερα ενώ διασκεδάζουν στους προορισμούς στους οποίους τους μεταφέρει η PLAY.

Από την Ισλανδία, οι επιβάτες της PLAY μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις ΗΠΑ, όπου η εταιρεία εκτελεί δρομολόγια προς τέσσερις προορισμούς, τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, τη Βοστώνη και τη Βαλτιμόρη. Ο χρόνος πτήσης από την Αθήνα στο Ρέικιαβικ είναι περίπου 5 ώρες 30 λεπτά και για όσους ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ ο χρόνος αναμονής για την πτήση ανταπόκρισης θα είναι περίπου 2 ώρες.

«Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τις δραστηριότητές μας στην Αθήνα. Όπου έχουμε ξεκινήσει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας έως τώρα, οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν πέσει. Οπότε αυτός είναι ο στόχος μας και για την Ελλάδα, να έρθουμε δυναμικά και να μειώσουμε το κόστος των πτήσεων προς την Ισλανδία και τις ΗΠΑ από την Αθήνα», δήλωσε ο Birgir Jónsson, Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των ταξιδιωτών από την Αθήνα προς την Ισλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά τα προηγούμενα χρόνια, ήδη πριν από την πανδημία –ετήσιος ρυθμός αύξησης 20% μεταξύ 2015 και 2021, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η αύξηση τον τελευταίο έναν χρόνο -περίπου 8.700 ταξιδιώτες μεταξύ Ιουλίου 2021 και Αυγούστου 2022, με τους περισσότερους να επιλέγουν να ταξιδέψουν στην Ισλανδία τον Αύγουστο. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Νέα Υόρκη είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός στη Βόρεια Αμερική από την Αθήνα, με 500 επιβάτες πτήσεων καθημερινά, είναι οι βασικοί λόγοι που ώθησαν την PLAY να μπει δυναμικά στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε ακόμη

Γονικές παροχές – Δωρεές: Έλεγχοι σε μεταβιβάσεις ακινήτων και χρημάτων που έγιναν το προηγούμενο εξάμηνο

Πλειστηριασμοί: Πόλεμος χαρακωμάτων με τράπεζες και funds

Το πρώτο τσιλιμπούρδισμα, η μάχη της Κέρκυρας, η Κομισιόν και τα κανάλια και το όχημα για τα σκουπίδια