search icon

Επιχειρήσεις

Πτώση 19% στις πωλήσεις της Xiaomi – «Άντεξαν» τα τριμηνιαία κέρδη

Τα καθαρά κέρδη έφθασαν στα 4,2 δισ. γουάν (596 εκατ. δολάρια) στο α’ τρίμηνο του 2023 έναντι των εκτιμήσεων για 2,5 δισ. γουάν

Πτώση κατά 19% εμφάνισαν τα έσοδα της Xiaomi στο α’ τρίμηνο του 2023, αντανακλώντας τη μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρονικά και υπηρεσίες ίντερνετ στην κινεζική οικονομία.

Η μεγαλύτερη κάμψη παρατηρήθηκε στις πωλήσεις των smartphone, οι οποίες διολίσθησαν κατά 24% στο σύνολό τους και κατά 28% στο εξωτερικό.

Παρ’ όλα αυτά, τα τριμηνιαία κέρδη αποδείχθηκαν καλύτερα του αναμενόμενου, χάρη στη μείωση των δαπανών και τα έκτακτα έσοδα από την αξία ορισμένων επενδύσεων.

Ας σημειωθεί ότι η Xiaomi βρίσκεται στο μέσο ενός μεγάλου μετασχηματισμού, καθώς στοχεύει να καταστεί ένας από τους βασικούς «παίχτες» στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τις μεγάλες δαπάνες, η Xiaomi έχει περιορίσει αισθητά όλα τα υπόλοιπα κόστη, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο μάρκετινγκ.

Τα καθαρά κέρδη, έτσι, έφθασαν στα 4,2 δισ. γουάν (596 εκατ. δολάρια) στο α’ τρίμηνο του 2023 έναντι των εκτιμήσεων για 2,5 δισ. γουάν. Τα έσοδα δε, ανήλθαν σε 59,5 δισ. γουάν (58,8 δισ. οι προβλέψεις).

Για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων στην ηλεκτροκίνηση, οι οποίες θα χρειαστούν αρκετά χρόνια έως ότου αποδώσουν καρπούς, η κινεζική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εξαρτάται από την παραδοσιακή δραστηριότητα των ηλεκτρονικών συσκευών και των online υπηρεσιών.

Όμως, αμφότερες έχουν δεχθεί μεγάλο πλήγμα το τελευταίο διάστημα, λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας. Επιπλέον προβλήματα προκαλεί και η διψήφια πτώση στην παγκόσμια αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Διαβάστε ακόμα

Η νέα καμπάνια Μητσοτάκη, η γραμμή Ανδρουλάκη, το ιταλικό φλερτ Κοπελούζου, το One & Only και η εξαγορά στα ψάρια

Tο εντυπωσιακό ράλι στις τραπεζικές μετοχές – Πώς φθάσαμε σε αποδόσεις έως και 95%

Αγγελίνα Τερλάκη (Red Dot Analytics): H Ελληνίδα από τη λίστα “30 Under 30 Asia” του Forbes μιλάει στο newmoney (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version