Επιχειρήσεις

Reuters: Πρόστιμα σε BMW και VW αναμένονται από την Κομισιόν

  • newsroom


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019 είχε κατηγορήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες ότι συνεργάστηκαν για να αποφύγουν τον ανταγωνισμό στις τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων

Με πρόστιμα από την Κομισιόν ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωπες οι BMW και VW, καθώς οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ διαπίστωσαν αποφυγή του ανταγωνισμού σε ό,τι αφορά τις τεχνολογίες για τη μείωση των εκομπών ρύπων.

Όπως αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή που γνωρίζει το θέμα, η υπόθεση αυτή είναι διαφορετική από το σκάνδαλο της VW για τις εκπομπές καυσαερίων ντίζελ, που είχε κοστίσει στην εταιρεία 31 δισ. ευρώ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2019 είχε κατηγορήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες ότι συνεργάστηκαν για να αποφύγουν τον ανταγωνισμό στις τεχνολογίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, γι’ αυτό και αναμένεται να επιβάλει τα πρόστιμα σύντομα.

Νωρίτερα, οι ευρωπαϊκές αρχές είχαν αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά τον «κύκλο των πέντε», δηλαδή τις BMW, Daimler και τις VW, Audi και Porsche από το Volkswagen Group.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Reuters, η Daimler αναμένεται να αποφύγει το πρόστιμο, καθώς ενημέρωσε εγκαίρως τις αρχές για τις παραβιάσεις.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζα Πειραιώς: Αρνητικό αποτέλεσμα €358 εκατ. λόγω προβλέψεων €800 εκατ.

S&P: Η Ελλάδα μπορεί να απορροφήσει τις συνέπειες από μια πιθανή αύξηση επιτοκίων παγκοσμίως

Γιατί η πανδημία μπορεί να αποδειχθεί τελικά ευκαιρία για την ελληνική ένδυση