search icon

Επιχειρήσεις

Siemens: Στα €2,9 δισ. τα κέρδη για τις βιομηχανικές δραστηριότητες στο τρίμηνο

Ρωσία και Siemens Energy προκάλεσαν ζημιές – Εξαιρετικές ελεύθερες ταμειακές ροές – Τι δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens AG, Roland Busch

Στα 2,9 δισ. ευρώ ανέρχονται τα κέρδη της Siemens για τις βιομηχανικές δραστηριότητες στο γ’ τρίμηνο 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

«Αξιοποιήσαμε σημαντικές ευκαιρίες στο περιβάλλον μιας αγοράς που χαρακτηρίζεται από συνεχή υψηλή ζήτηση. Η ισχυρή δυναμική του κύκλου εργασιών συνεχίστηκε, με μια συγκρίσιμη αύξηση των παραγγελιών κατά 20% από την αρχή του οικονομικού έτους 2022. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε μια ελκυστική επιχείρηση η οποία παρουσίασε ανάπτυξη για μία ακόμη φορά. Προσφέρουμε τα κατάλληλα προϊόντα και διαθέτουμε την κατάλληλη στρατηγική για να είμαστε επιτυχημένοι ακόμη και σε αβέβαιους καιρούς», δήλωσε ο Roland Busch, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens AG.

«Σημειώσαμε σημαντική πρόοδο ως μια εστιασμένη τεχνολογική εταιρεία κατά το τρίτο τρίμηνο με την κυκλοφορία της ανοιχτής ψηφιακής επιχειρηματικής μας πλατφόρμας, Siemens Xcelerator, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών μας. Εξαγοράσαμε επίσης την Brightly Software, έναν εξαιρετικό software-as-a-service παίκτη στον κλάδο των κτηρίων, ο οποίος συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο την ηγετική μας θέση στον τομέα των έξυπνων κτηρίων».

«Η συνεχιζόμενη δυναμική του κύκλου εργασιών μας μεταφράστηκε σε ανεκτέλεστες
παραγγελίες υψηλής ποιότητας και υψηλού όγκου που κινήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ, αγγίζοντας
τα €99 δισ. Πετύχαμε και πάλι εξαιρετικές ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους €2,3 δισ., γεγονός
που επιβεβαιώνει περαιτέρω την οικονομική ευρωστία μας. Επιπλέον, υλοποιούμε με συνέπεια
και επιτυχία τη βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας και επιταχύναμε σημαντικά το
πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών μας», δήλωσε ο Ralf P. Thomas, Οικονομικός Διευθυντής
της Siemens AG.

3ο τρίμηνο του χρηματοοικονομικού έτους 2022

Εκτιμήσεις

Για τον Όμιλο Siemens εξακολουθούμε να αναμένουμε αύξηση 6% έως 8% σε συγκρίσιμα έσοδα, εξαιρουμένων των συναλλαγματικών διαφορών και αποτελεσμάτων χαρτοφυλακίου, και δείκτη καταγραφής της τάσης πωλήσεων πάνω από 1.

Ο τομέας Digital Industries εξακολουθεί να αναμένει την επίτευξη αύξησης συγκρίσιμων εσόδων 9% έως 12% για το οικονομικό έτος 2022 και περιθώριο κέρδους 19% έως 21%. Ο τομέας Smart Infrastructure εξακολουθεί να αναμένει αύξηση συγκρίσιμων εσόδων 6% έως 9% για το οικονομικό έτος 2022 και περιθώριο κέρδους 12% έως 13%.

Η Mobility εξακολουθεί να αναμένει έσοδα για το οικονομικό έτος 2022 στα επίπεδα του προηγούμενου έτους. Το περιθώριο κέρδους αναμένεται πλέον να είναι 7,5% έως 8,5% (προηγουμένως 10% έως 10,5%).

Εξακολουθούμε να αναμένουμε ότι η κερδοφόρα ανάπτυξη του τομέα Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων θα οδηγήσει σε αύξηση του βασικού EPS από το καθαρό εισόδημα πριν από την κατανομή των τιμών της αγοράς (EPS pre PPA). Βάσει των απομειώσεων του μη ταμειακού μεριδίου μας στη Siemens Energy AG ύψους € 2,7 δισ. κατά το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, η οδηγία θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να συμπεριλάβει τον αντίστοιχο αντίκτυπο εσόδων € 3,37 ανά μετοχή, με αποτέλεσμα ένα εύρος για EPS προ PPA € 5,33 έως € 5,73. Αυτό το εύρος αντιπροσωπεύει την αρχική μας οδηγία για EPS προ PPA €8,70 έως €9,10 εξαιρουμένης της απομείωσης.

Από τις παρούσες εκτιμήσεις εξαιρούνται επιβαρύνσεις από νομικά και κανονιστικά ζητήματα.

Διαβάστε ακόμη

Τα «φαντάσματα» του 2012 ακόμη κυνηγούν την Ευρώπη και την ΕΚΤ

Aγγελική Φράγκου: Οι νέες κινήσεις στην επιχειρηματική σκακιέρα του Ομίλου Navios

Wall Street: Συνεχίζονται τα κέρδη με ώθηση από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

 

Exit mobile version