Στην κοινοπραξία SMERC, Λασκαρίδη και των ισραηλινών συμφερόντων WHG Europe Limited – Brown Hotels περνά το χαρτοφυλάκιο «Tethys» της Intrum, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα του Newmoney.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η Intrum Hellas Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., διαχειρίστρια των απαιτήσεων που προέρχονται από δάνεια και πιστώσεις που ανήκουν στις εταιρείες ειδικού σκοπού με τις επωνυμίες Sunrise I NPL Finance DAC, Sunrise II NPL Finance DAC και Vega II NPL Finance l DAC, υπό το ρόλο του συντονιστή πώλησης, ανακοινώνει την ανάδειξη της κοινοπραξίας SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, νομικής απαίτησης €254 εκατ., που ανήκουν στις προαναφερόμενες εταιρείες ειδικού σκοπού (Project Tethys).

Αριστερά ο κ. Μένι Γουάιζμαν, μέλος της διοίκησης της ισραηλινής ξενοδοχειακής αλυσίδας Brown Hotels και δεξιά ο κ. Νίκος Καραμούζης πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap

Πρόκειται για την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή της κοινοπραξίας SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή, πέραν της οικονομικής προσφοράς, αποτέλεσε και η εκπεφρασμένη βούληση της κοινοπραξίας να υλοποιήσει επενδύσεις σημαντικού ύψους με στόχο την ανταγωνιστική ανάπτυξη των ξενοδοχειακών αυτών επιχειρήσεων και την επανατοποθέτησή τους στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική τουριστική αγορά.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Όπως πρώτο είχε γράψει το Newmoney, για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο ενδιαφέρον είχαν επιδείξει μεγάλα ονόματα της αγοράς, πολλοί από τους οποίους δεν ανήκουν καν στον στενό κύκλο των NPL buyers. Υπενθυμίζεται πως το Tethys περιλαμβάνει 4άστερες και 5άστερες ξενοδοχειακές μονάδες 4.000 κλινών που λειτουργούν σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χαλκιδική, αλλά και στον ορεινό όγκο της χώρας. Την υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων έχουν οι μονάδες της Βορείου Ελλάδος (74,7 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν αυτές στα νησιά του Αιγαίου (57,6 εκατ. ευρώ) και της Κρήτης (45,2 εκατ. ευρώ).