Επιχειρήσεις

Στη Βουλή η σύμβαση ΤΑΙΠΕΔ – Ελληνικό ΑΕ για τα εμπράγματα δικαιώματα

  • newsroom


Τι αναφέρει η  έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους

Στην Βουλή προς κύρωση κατατέθηκε η σύμβαση μεταβίβασης εμπραγμάτων δικαιωμάτων λόγω εισφοράς σε είδος έναντι αυξήσεως μετοχικού κεφαλαίου μεταξύ αφενός του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. και αφετέρου της Ελληνικό – Εταιρεία Διαχείρισης και Αξιοποίησης Ακινήτων Ελληνικού Αεροδρομίου Α.Ε.

 Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους:

«Το ΤΑΙΠΕΔ παραχωρεί, μεταβιβάζει και παραδίδει στην αντισυμβαλλόμενη εταιρεία Ελληνικό ΑΕ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, τα ειδικότερα περιγραφόμενα στα οικεία παραρτήματα ακίνητα μετά των πάσης φύσεως κτιρίων, συστατικών, παραρτημάτων κλπ κατ εφαρμογή του νόμου 4787/2021 σε ολοσχερή καταβολή του συνόλου του ποσού των 911.200.000 ευρώ της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Επίσης προσδιορίζονται οι επιμέρους υποχρεώσεις των Συμβαλλόμενων (μεταβίβαση από το ΤΑΙΠΕΔ των ακινήτων, απαλλαγμένων παντός εμπράγματου βάρους, φόρου, τέλους, νομικού και πραγματικού ελαττώματος κλπ, πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού της αύξησης κεφαλαίου δια της εισφοράς των εμπράγματων δικαιωμάτων, έκδοση και παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ από την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ ενός ή περισσότερων μετοχικών τίτλων που ενσωματώνουν την εν λόγω αύξηση κεφαλαίου αυτής».

Διαβάστε ακόμα

«Κτήμα Πεταλιοί»: Ξανά στο προσκήνιο η «ναυμαχία» για τις Ελληνικές Μαλδίβες

Μιχάλης Σκουλικίδης: Το ελληνικό yachting μια από τις ασφαλέστερες προτάσεις διακοπών

Alpha Bank: Με ποιο equity story προχωρά στην ΑΜΚ των 800 εκατ. ευρώ