Επιχειρήσεις

TeamViewer: Νέο κέντρο για Ερευνα και Τεχνολογία στα Ιωάννινα

  • newsroom


Η TeamViewer προσφέρει δυνατότητες ασφαλούς απομακρυσμένης πρόσβασης, υποστήριξη, έλεγχο και δυνατότητες συνεργασίας σε online σημεία

Η γερμανική εταιρεία τεχνολογίας και πάροχος της παγκόσμιας πλατφόρμας TeamViewer, εγκαινίασε το νέο της Hub για Έρευνα και Τεχνολογία στα Ιωάννινα, στην Ελλάδα. Το νέο κέντρο ενισχύει τον στόχο της TeamViewer για επιπλέον προώθηση της καινοτομίας, ώστε να αναπτυχθούν νέες υπηρεσίες και προϊόντα που θα εξυπηρετούν διαφορετικές κατηγορίες πελατών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται γεωγραφικά σε περισσότερα μέρη στον κόσμο.

Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της TeamViewer στα Ιωάννινα, θα φιλοξενήσει νεοσύστατες ομάδες και ταλέντα από όλο τον κόσμο και θα ενισχύσει τις ικανότητες της εταιρίας στον τομέα της μηχανικής. Οι ομάδες αυτές θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην προώθηση μεγαλύτερης καινοτομίας σε όλο το χαρτοφυλάκιο προϊόντων του οργανισμού

Με τα Ιωάννινα, ως πόλη που φιλοξενεί εξαιρετικά πανεπιστημιακά τμήματα και αποφοίτους στον τομέα της πληροφορικής, η TeavViewer θα να λειτουργεί ως πόλος έλξης ταλαντούχων μηχανικών που θα σταδιοδρομήσουν στην εταιρία. Το κέντρο απασχολεί σήμερα 17 μηχανικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η TeamViewer σχεδιάζει να φτάσει τους 200 μηχανικούς μέσα στα επόμενα χρόνια. Ηδη το 2020 περισσότεροι από 50 software developers θα εργάζονται για την εταιρία.

Σύμφωνα με τον Philipp Deutscher, Director IT & Software Development και υπεύθυνο για το Hub στα Ιωάννινα: “Η TeamViewer έχει μακροχρόνιο πλάνο για το κέντρο στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι πηγή αποφοίτων μηχανικών και στόχος μας είναι να προσελκύσουμε ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας στον χώρο της καινοτομίας, αφού θέλουμε να επεκτείνουμε τις λύσεις μας σε πολλούς περισσότερους τομείς.”

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Νικος Παπαθανάσης που παρευρέθηκε στα εγκαίνια δήλωσε : «Ένα τέτοιο γεγονός είναι ένα σπουδαίο γεγονός για την πατρίδα μας γιατί η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Κάθε τέτοιο εγχείρημα όχι μόνο θα δώσει θέσεις στην περιοχή αλλά θα φέρει νέους και νέες πίσω στην πατρίδα μας. Σας καλωσορίζουμε στα Ιωάννινα και στην Ελλαδα! Προσπαθούμε να χτίσουμε το success story της πατρίδας μας μαζί σας και θα είμαστε στο πλευρό σας για ότι χρειαστείτε. Καλή επιτυχία!»

O Γενικος Γραμματέας Ερευνας και Τεχνολογίας, κος Θανάσης Κυριαζής, εκπροσωπώντας και τον Πρωθυπουργό κο Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε τη σημαντικότητα που δίνει η Κυβέρνηση για την Ερευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία. Επίσης δήλωσε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία των Πσνεπιστημίων με τις επιχειρήσεις για τέτοιου είδους ενέργεεις. Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός σε παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κος Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου κος Αλμπάνης, Κοσμήτορες, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής κοινότητας, του Επιμελητηρίου και της τοπικής κοινωνίας.

Η TeamViewer δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να οτιδήποτε, οπουδήποτε και όποια στιγμή επιθυμούν. Η εταιρία προσφέρει δυνατότητες ασφαλούς απομακρυσμένης πρόσβασης,, υποστήριξη, έλεγχο και δυνατότητες συνεργασίας σε online σημεία οποιουδήποτε είδους.

Με καινοτόμες, αλλά εύκολες σε χρήση εφαρμογές όπως Augmented Reality (AR) και Internet of Things (IoT), η εταιρία επιτρέπει σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν πλήρως το ψηφιακό τους αποτύπωμα. Το πρόγραμμα TeamViewer είναι ενεργό σε πάνω από 2 δις συσκευές, με 45 εκ συσκευές να είναι online την ίδια στιγμή. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 στο Goppingen, στη Γερμανία και απασχολεί πάνω από 800 άτομα σε γραφεία στην Ευρώπη, Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία.