Επιχειρήσεις

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα €17,60 αυξάνει την τιμή στόχο η Wood & Company

  • newsroom


Διαβλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου - Διατήρησε την σύσταση «αγορά» για τη μετοχή

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 17,60 ευρώ από 14,80 ευρώ προηγουμένως (δηλαδή κατά +19%) προχώρησε η Wood & Company σε πρόσφατο report της, ενώ διατήρησε τη σύσταση «αγορά» για τη μετοχή. 

Η Τερνα Ενεργειακή διαπραγματεύεται σήμερα στα 12,24 ευρώ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Με βάση τη τιμή στόχο της Wood, τα περιθώρια ανόδου διαμορφώνονται στα επίπεδα του 44%.

«Παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ταιριάζει σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο επενδυτικό προφίλ”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Wood & Company και επισημαίνει: “Η συνέπεια στην εκτέλεση του επενδυτικού προγράμματος και η λειτουργική κερδοφορία είναι οι βασικές πτυχές που καθιστούν την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή μια ελκυστική επενδυτική ιστορία κατά την άποψή μας.

Η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας, αλλά παρόλα αυτά διατηρούμε τη σύσταση ΑΓΟΡΑΣ για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 14,8 ευρώ / μετοχή σε 17,6 ευρώ / μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 43% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής. 

Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η Εταιρεία. Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύ στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2021-2026, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης», αναφέρει στο report της η Wood.

Διαβάστε ακόμη:

Οι γλυκόπικρες «φουρτούνες» της Leonidas και των μετόχων της

Κούρεμα ενοικίων Μαρτίου: Ποιοι δικαιούνται μείωση 100% και ποιοι 40%

Ελλάκτωρ: Αίτημα για παράταση ενός μήνα στο διαγωνισμό της Εγνατίας καταθέτει σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ