Αν ρωτούσαμε αυτή τη στιγμή, τον Έλον Μασκ, ποιο είναι το καλύτερο προϊόν που ετοιμάζει η Tesla για το νέο έτος, η απάντηση που θα μας έδινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη σίγουρα, θα μας εξέπληττε.  

Το καλύτερο προϊόν της Tesla για το 2022

Δεν είναι ούτε το Cybertruck pickup, ούτε το supercar Roadster – όπως πολλοί θα περίμεναν. Το πιο σημαντικό προϊόν της αυτοκινητοβιομηχανίας … δεν είναι όχημα.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα κέρδη της Tesla την Τετάρτη, ο Μασκ αποκάλυψε πως το ανθρωποειδές ρομπότ της Tesla με την ονομασία «Optimus» είναι το πιο σημαντικό προϊόν που αναπτύσσει φέτος, η εταιρεία του.

Υπενθυμίζεται πως ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παρουσίασε για πρώτη φορά το νέο αυτό εγχείρημα τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, το Optimus, γνωστό και ως Tesla Bot, θα λειτουργεί με το ίδιο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης με το οποίο τροφοδοτείται η τεχνολογία υποβοήθησης του οδηγού της Tesla, όπως ο Autopilot. Η αυτοκινητοβιομηχανία επιθυμεί το μηχάνημα να αναλάβει επικίνδυνες, επαναλαμβανόμενες, σωματικές εργασίες που μέχρι τώρα, τις έκαναν ανθρώπινα χέρια.

Ο Μασκ αποκάλυψε πως το νέο ρομπότ της εταιρείας του θα είναι έτοιμο μέχρι τα τέλη του 2022. Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla δήλωσε μάλιστα, πως το ρομπότ θα μπορούσε με την πάροδο του χρόνου να χαρακτηριστεί «ως το πιο σημαντικό προϊόν της εταιρείας».

Τα σχόλια του Μασκ πιθανότατα να απογοητεύσουν πελάτες και επενδυτές της Tesla οι οποίοι περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία να ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα – πολλά υποσχόμενα – μελλοντικά οχήματα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως τα Cybertruck, Roadster και Semi. Ο Μασκ είπε ωστόσο, ότι η Tesla δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο μοντέλο αυτοκινήτων εντός του 2022, καθώς σύμφωνα πάντοτε με τον ίδιο, κάτι τέτοιο θα επιβάρυνε το συνολικό όγκο παραγωγής της εταιρείας του.

Σημειώνεται, πως η Tesla ανέφερε κέρδη – ρεκόρ για το δ΄ τρίμηνο του 2021, με τα καθαρά κέρδη της εταιρείας να υπολογίζονται σε 2,88 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο με έσοδα που ανέρχονταν στα 17,7 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών.

Διαβάστε ακόμα:

Παράταση δηλώσεων ΦΠΑ και πληρωμών φόρων έως 4/2

Μάριο Ρίζος (Aurarius Investment): Μεγάλη επένδυση στην υδροπονική παραγωγή στη Μαγνησία

ΕΤΕπ: «Ρουκέτα» κατά των έργων φυσικού αερίου και των πυρηνικών