Επενδύσεις

Μάριο Ρίζος (Aurarius Investment): Μεγάλη επένδυση στην υδροπονική παραγωγή στη Μαγνησία

  • Στέλιος Μορφίδης


Το ελληνοαμερικανικό fund επενδύει σε 150 στρέμματα υδροπονικής – Ο φάκελος της επένδυσης, που σε πρώτη φάση, ξεπερνά τα 25 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε απ’ το ΥΠΑΝΕΠ για ένταξη του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου

Σε μία σημαντική επένδυση στην ελληνική αγροτική παραγωγή θα προχωρήσει ο ελληνοαμερικανικός επενδυτικός βραχίονας με την ονομασία Aurarius Investment Group, του οποίου ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος εμφανίζεται ο κ. Μάριο Ρίζος.

Ο φάκελος της επένδυσης, που σε πρώτη φάση θα είναι περίπου 25 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την υπαγωγή του στις διατάξεις του Αναπτυξιακού νόμου.

To fund, η έδρα του οποίου είναι στην Καλιφόρνια, θέλει μέσω της εταιρείας «Υδρανθός ΙΚΕ» να αναπτύξει θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις υδροπονικής καλλιέργειας 150 στρεμμάτων στην Μαγνησία που θα συνδυαστούν με τη δημιουργία εγκαταστάσεων θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας (CHP) με απόδοση 10 MWh.

Στο επίκεντρο της παραγωγικής δραστηριότητας των υπό κατασκευή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων θα βρεθεί η παραγωγή ντομάτας και λαχανικών.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης για τις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, όπως αναφέρεται στο φάκελο της «Υδρανθός», είναι 25,6 εκατ. ευρώ. Γι’ αυτήν η εταιρεία θα λάβει ως ενίσχυση μέσω του αναπτυξιακού νόμου επιχορήγηση ύψους σχεδόν 9 εκατ. ευρώ.

Η Aurarius Investment Group εμφανίζεται να έχει ιδρυθεί το 2011 με στόχο την υλοποίηση επενδύσεων που σχετίζονται με βιώσιμες μορφές αγροτικής παραγωγής καθώς και με την δημιουργία εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας με περιορισμένη περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Σημειωτέον πως το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας υπάρχει έντονη κινητικότητα και ενδιαφέρον για επενδύσεις στο χώρο της υδροπονικής παραγωγής.

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί το ευρώ να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία του αμερικανικού δολαρίου ως κυρίαρχο παγκόσμιο νόμισμα;

Θα αλλάξει πολιτική η ΕΚΤ λόγω πληθωρισμού; – Τι απαντά το νεότερο μέλος της Κεντρικής Τράπεζας της Ευρώπης

Τζέρομ Πάουελ: Θα κάνουμε τα πάντα να μην παγιωθεί ο υψηλός πληθωρισμός