Επιχειρήσεις

Το αντίπαλο «δέος» της TikTok λέγεται Triller και ετοιμάζει είσοδο στο Χρηματιστήριο

  • newsroom


Η TikTok έχει υποβάλει μήνυση για φερόμενη παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας έναντια της Triller, η οποία πλασάρεται ως μία εναλλακτική εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας

Η εφαρμογή βίντεο μικρής διάρκειας, Triller, η οποία αναφέρεται ως αντίπαλος της εξαιρετικά επιτυχημένης εφαρμογής TikTok, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει την είσοδο της στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με το Reuters, η Triller συμμετείχε σ’ ένα κύκλο συνομιλιών με την επενδυτική τράπεζα Farvahar Partners, με σκοπό τη συγχώνευση και την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο με μία εταιρεία εξαγοράς ειδικού σκοπού σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters σε αποκλειστικό του θέμα.

Οι εταιρείες εξαγοράς ειδικού σκοπού είναι ουσιαστικά εταιρείες – φαντάσματα που συγκεντρώνουν χρήματα μέσω IPO για τη συγχώνευση με μια ιδιωτική εταιρεία η οποία στη συνέχεια εισάγεται στο Χρηματιστήριο μέσω αυτής της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η Triller βρίσκεται ταυτόχρονα σε συνομιλίες για την άντληση κεφαλαίων ύψους 250 εκατ. δολαρίων από επενδυτές, διαδικασία που αναλάβει η UBS. Μέχρι τώρα οι πηγές αναφέρουν ότι έχει συγκεντρώσει 100 εκατ. δολάρια ενώ η αποτίμηση της ανέρχεται στα 1,25 δισ. δολάρια.

Τον περασμένο μήνα η εταιρεία δήλωσε πως είχε 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και ο διευθύνων σύμβουλος Μάικ Λου ανέφερε στην TechCrunch Disrupt ότι η ανάπτυξη της εταιρείας αυξάνεται ραγδαία.

Η Triller πλασάρεται, ως το αντίπαλο «δέος» της TikTok, με τη δεύτερη να έχει υποβάλει μήνυση για φερόμενη παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Φυσικά, η εφαρμογή TikTok, ξεπερνά κατα πολύ το Triller, καθώς οι ενεργοί χρήστες της ξεπερνούν τα 689 παγκοσμίως από τον Ιούλιο του 2020.

Ωστόσο, έξι πρώην υπάλληλοι της Triller, δήλωσαν στο Business Insider, πως η λεγόμενη ραγδαία «αύξηση» των χρηστών το μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τον Λου, δεν συνάδει με τα εσωτερικά αναλυτικά στοιχεία που είδαν όταν ήταν στην εταιρεία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Triller, έσπευσε να διαψεύσει τους πρώην εργαζόμενους του, δηλώνοντας οτι οι πρώην υπάλληλοι «διαδίδουν ανακριβείς πληροφορίες».

Η διοίκηση της Triller ισχυρίστηκε, επίσης, τον περασμένο μήνα, ότι συμμετείχε στο «ράλι» εξαγοράς της TikTok στις ΗΠΑ, έναν πόλεμο προσφορών που τελικά κέρδισε ο τεχνολογικός κολοσσός της Oracle, ενώ η μητρική εταιρεία της TikTok ByteDance αρνήθηκε την οποιαδήποτε συζήτηση με την Triller.