Επιχειρήσεις

Το #facebookdown έστειλε 70 εκατ. χρήστες στην Telegram

  • newsroom


Η Ρωσία δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό επιβεβαίωσε την απόφαση της Μόσχας να αναπτύξει τις δικές της κυρίαρχες πλατφόρμες διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης

Περισσότερους από 70 εκατομμύρια νέους χρήστες κέρδισε η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, τη στιγμή που το Facebook προσπαθούσε να καταλάβει τι έφταιγε και παρέμενε ανενεργό να πάνω από 6 ώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Ο ημερήσιος ρυθμός ανάπτυξης του Telegram ξεπέρασε τον συνήθη σε σημαντικό βαθμό, καθώς υποδεχτήκαμε περισσότερους από 70 εκατομμύρια ‘πρόσφυγες’ από άλλες πλατφόρμες σε μια μέρα», έγραψε ο ιδρυτής του Telegram Πάβελ Ντούροφ στο κανάλι του, στην πλατφόρμα.

Ο Ντούροφ πρόσθεσε ότι ορισμένοι χρήστες της εφαρμογής στην Αμερική ενδεχομένως να είδαν μια επιβράδυνση της ταχύτητας λόγω των εκατομμυρίων νέων εγγραφών που έλαβε χώρα την ίδια στιγμή, τονίζοντας ωστόσο ότι η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων συνέχισε να εξυπηρετεί ως συνήθως την πλειοψηφία των χρηστών.

Η Επίτροπος ανταγωνισμού της ΕΕ, Μαργκρέτε Βεστάγκερ τόνισε από την πλευρά της ότι η διακοπή των πλατφορμών του Facebook κατέδειξε τις συνέπειες της εξάρτησης από λίγους μεγάλους παίκτες και υπογράμμισε την ανάγκη ανάδειξης περισσότερων “αντιπάλων”.

Η Ρωσία δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό επιβεβαίωσε την απόφαση της Μόσχας να αναπτύξει τις δικές της κυρίαρχες πλατφόρμες διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook απέδωσε τη διακοπή στη λειτουργία των πλατφορμών του, η οποία άφησε τα 3,5 δισεκατομμύρια χρήστες του χωρίς πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως το WhatsApp, το Instagram και το Messenger, σε μια “προβληματική αλλαγή ρυθμίσεων διαμόρφωσης”.

Μέρος των νέων χρηστών που κέρδισε το Telegram είναι traders, καθώς η εξάωρη διακοπή του WhatsApp έπληξε και τις συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων, αναγκάζοντας πολλούς traders, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, να στραφούν σε εναλλακτικές πλατφόρμες προκειμένου να παραμείνουν σε επικοινωνία με τους πελάτες τους και να περιορίσουν τις επιπτώσεις της διακοπής του WhatsApp.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ταμειακές ροές ύψους 300 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2025

Γεράσιμος Καλογηράτος: 1,2 δισ. για την «πράσινη» ανανέωση του στόλου του ομίλου Μαρινάκη

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διέγραψε από τη ΝΔ (vid)