Την πεποίθηση ότι ο ΟΤΕ είναι σήμερα πιο έτοιμος από ποτέ για να απαντήσει στις νέες προκλήσεις, και να παραμείνει στο δρόμο της ανάπτυξης διατύπωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, στο πλαίσιο της 70η τακτικής ΓΣ των μετόχων της εταιρείας που ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Ο επικεφαλής του Ομίλου, μεταξύ άλλων, επανέλαβε την αποφασιστηκότητα του ΟΤΕ να συνεχίσει να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη των δικτύων του μέλλοντος, φτιάχνοντας το περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυχθεί η ψηφιακή οικονομία. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας, και να συμβάλλουμε καταλυτικά στην «Ελλάδα 2.0», την Ελλάδα της νέας εποχής, τόνισε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε τη στρατηγική απόφαση του Ομίλου να φέρει την υποδομή Fiber-to-the-Home (FTTH) στα 2/3 της χώρας.

Ο κ. Τσαμάζ τόνισε πως ο ΟΤΕ έκλεισε το 2021 έχοντας δώσει πρόσβαση σε FTTH σε πάνω από 560 χιλιάδες σπίτια κι επιχειρήσεις και σκοπεύει να φθάσει το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2022 και τα 3 εκατομμύρια έως το 2027.

«Έχουμε δεσμεύσει γι’ αυτό σημαντικούς πόρους, αυξάνοντας τις επενδύσεις μας σε πάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την εξαετία. Οι επενδύσεις αυτές είναι το κλειδί για την επιτυχία μας, για τις μελλοντικές μας επιδόσεις και για τη συνεχή οικονομική πρόοδο της Ελλάδας», σημείωσε. Παράλληλα, στάθηκε στη δωρεάν αναβάθμιση, των ταχυτήτων internet στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η υποδομή FTTH, όπου αυτό είναι εφικτό, βασιζόμενοι στην τεχνολογία FTTC.

Κινήτη – COSMOTE TV – ICT

Αναφερόμενος στη δραστηριότητα στην κινητή τηλεφωνία, είπε πως η υπεροχή του ΟΤΕ είναι αναμφισβήτητη και μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αυξήσει την πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη του 5G σε 80%, και σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε σχεδόν 100%.

Για το τηλεοπτικό περιεχόμενο, σημείωσε πως είναι ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ΟΤΕ, με τον Όμιλο να συνεχίζει να επενδύσει σε ποιοτικό τηλεοπτικό πρόγραμμα, διασφαλίζοντας αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων και διοργανώσεων και εμπλουτίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες Over-the-Top (OTT). Ακόμη, αναφέρθηκε στη δραστηριοποίησή στις ψηφιακές αγορές των παραγγελιών φαγητού, των ασφαλειών και των πληρωμών, και στην υλοποίηση σημαντικών έργων ICT.

Συνεχίζοντας, μίλησε για τον μετασχηματισμό του ομίλου αναφέροντας πως «για να κάνουμε πράξη το όραμά μας, να είμαστε ο κορυφαίος πάροχος ψηφιακών υπηρεσιών στη χώρα, πρέπει να συνεχίσουμε να αλλάζουμε, μετασχηματίζοντας το επιχειρησιακό μας μοντέλο. Έχουμε σημειώσει τεράστια πρόοδο μέχρι σήμερα, μετατρέποντας τον Όμιλο σε έναν ευέλικτο οργανισμό, ανοιχτό στις νέες τεχνολογίες, στελεχωμένο με νέους ανθρώπους με γνώσεις και όρεξη, με τους οποίους εξελισσόμαστε μαζί. Έχουμε όμως ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Οι απαιτήσεις των πελατών μας και το ανταγωνιστικό περιβάλλον επιβάλλουν εγρήγορση, προσαρμοστικότητα και συνεχή αλλαγή».

Ολοκληρώνοντας, υπογράμμισε πως ο Όμιλος ΟΤΕ είναι έτοιμος για τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η στρατηγική που εφαρμόζουμε είναι η καλύτερη για τους πελάτες μας και τις αγορές που δραστηριοποιούμαστε, για τους ανθρώπους μας και τους συνεργάτες μας, αλλά και για τους επενδυτές που μας εμπιστεύονται», τόνισε.

Τέλος, ερωτηθείς στο πλαίσιο της ΓΣ για για το ζήτημα της αύξησης του λειτουργικού κόστους του ΟΤΕ ανέφερε πως «τα κόστη σε όλες τις γραμμές δραστηριότητάς μας έχουν αυξηθεί και μας έχουν επηρεάσει ως ένα βαθμό. Ωστόσο επειδή είχαμε προβλέψει μερικά πράγματα, έχουμε καταφέρει η αύξηση αυτή των εξόδων να μην επηρεάσει πολύ τα αποτελέσματα και να μπορέσουμε να ικανοποιήσουμε τους στόχους που είχαμε θέσει στις αρχές της χρονιάς. Δεν είναι εύκολη περίοδος, είναι δύσκολη περίοδος, από την άλλη πλευρά η εταιρεία είναι ώριμη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις».

Αναφορικά με τα θέματα της γενικής συνέλευσης, όλα συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία και κατά συνέπεια εγκρίθηκαν.

Διαβάστε ακόμη:

«Υπερέσοδα» και στα καύσιμα ψάχνει το ΥΠΟΙΚ για να βρει… επίδομα αντλίας

Οι Γερμανοί ξανάρχονται – Ποια ακίνητα αγοράζουν στην Ελλάδα

H Ελλάδα στο Διάστημα – Πρόγραμμα… made in Greece με πάνω από 200 εκατ. ευρώ