Επιχειρήσεις

Vodafone – 5G: Απέκτησε συνολικά 600MHz φάσματος για 15 χρόνια

  • newsroom


Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε ότι απέκτησε 600MHz 5G φάσματος στη δημοπρασία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)

Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε ότι απέκτησε 600MHz 5G φάσματος στη δημοπρασία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έναντι 130,2 εκατ. ευρώ. Το φάσμα θα επιτρέψει στη Vodafone να προσφέρει υπηρεσίες 5G στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ελλάδας, φέρνοντας νέες δυνατότητες μέσα από ταχύτητες Gigabit.

Η Vodafone Ελλάδας απέκτησε συνολικά 600MHz φάσματος για 15 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για άλλα πέντε, που αποτελείται από:

  • 700 MHz– 2 x 10 MHz έναντι €51 εκατ.
  • 2.1 GHz – 2 x 20 MHz έναντι €35,1 εκατ.
  • 3.5 GHz – 140 MHz έναντι €37,5 εκατ.
  • 26 GHz – 400 MHz έναντι €6,5 εκατ.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για την απόκτηση φάσματος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Η Vodafone Ελλάδας είναι για να αναπτύξει το 5G μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απόκτηση του απαιτούμενου φάσματος. Έχουμε καταρτίσει ένα εκτεταμένο επενδυτικό πλάνο, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και έχει στόχο το Vodafone Giga Network 5G να προσφέρει νέες δυνατότητες για όλους, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2021, σταδιακά για όλο και περισσότερους Έλληνες.

Αυτό που για όλους μας είναι συναρπαστικό, είναι ότι το Vodafone Giga Network 5G, η νέα αυτή γενιά τεχνολογίας, θα βοηθήσει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, θα επιταχύνει την οικονομία και θα μεταμορφώσει την Ελλάδα σε μία ψηφιακή κοινωνία, ισότιμη για όλους.

Έχοντας εξασφαλίσει από τον όμιλό μας τα απαραίτητα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη τεχνολογιών και υπηρεσιών νέας γενιάς για τα επόμενα χρόνια, πιστεύουμε ότι με τα δίκτυα και τις τεχνολογίες μας θα συμβάλουμε στην επιτάχυνση της πορείας της Ελλάδας προς το αύριο. Πρόκειται για μια συνολική επένδυση που ξεπερνά τα 500 εκατ. Ευρώ, πάνω στην οποία έρχεται και προστίθεται η άμεση καταβολή επιπλέον 130 εκατ. Ευρώ για το φάσμα.

Το ταξίδι του 5G θα είναι μακρύ -και τη διάρκειά του θα καθορίσει η διείσδυση των συσκευών και η επιτάχυνση της χρήσης των προηγμένων επιχειρηματικών εφαρμογών. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G. Είμαστε υπερήφανοι που αναλαμβάνουμε αυτό το σπουδαίο έργο για να βοηθήσουμε να αλλάξει η Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Στο 5,13% αύξησε το ποσοστό της η Capital Group

Γιάννης Παπαδογιάννης: «Τράπεζες σε κρίση» – Ενα βιβλίο για όσα βιώσαμε στην Ελλάδα

Brexit: Τι θα συμβεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία

 

Απόρρητο Απόρρητο