Επιτόκιο πρωτόγνωρο για ελληνικές επιχειρήσεις εξασφάλισε ο ΟΤΕ, στην έκδοση 7ετούς ομολόγου που προχώρησε σήμερα για να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες απο dealing room τράπεζας, το κουπόνι βρέθηκε τελικά κάτω από το 1%, στο 0,90% ενώ το αρχικό επιτόκιο κινήθηκε στο 1,7%-1,9%.

Το βιβλίο προσφορών άνοιξε λίγο πριν τις 11:00 και έκλεισε μετά από λίγες ώρες, με τη ζήτηση να είναι ενισχυμένη καθώς υπερκαλύφθηκε πάνω από 3 φορές και τις προσφορές να ξεπερνούν τα 2,2 δισ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deutsche Telecom απέκτησε το 20% της έκδοσης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Την έκδοση του ομολόγου αναλαμβάνουν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες BNP Paribas και Goldman Sachs International και ως Co–Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

Ο OΤΕ έχει αξιολόγηση BB+ με θετικό outlook από την S&P και η διαδικασία θα τρέξει ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Οπως είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ομίλου Μπ. Μαζαράκης στην τελευταία τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, ο OΤE επρόκειτο να προχωρήσει στην έκδοση του ομολογιακού εντός του έτους, καθώς τον Δεκέμβριο και τον Ιούλιο του 2020 λήγουν δύο δανειακές εκδόσεις, οι οποίες και θα αναχρηματοδοτηθούν.

Σημειώνεται ότι ο OTE αποπλήρωσε χθες δύο δάνεια που είχε λάβει από την EBRD (56,5 εκατ. ευρώ με επιτόκιο Euribor +3,50%) και την BSTDB ( 8,4 εκατ. ευρώ με επιτόκιο Euribor + 2,50% ).

Αξίζει να σημειωθεί πως το αμέσως επόμενο διάστημα ετοιμάζονται και άλλες εταιρικές εκδόσεις, όπως για παράδειγμα από τα ΕΛΠΕ , την Τέρνα Ενεργειακή, την Motor Oil και τον Μυτιληναίο.