Σάλο έχει προκαλέσει στην Αυστρία η πρωτοβουλία της αρμόδιας υπουργού για το κλίμα να προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις με τρένο για έναν χρόνο, σε όσους κάνουν τατουάζ με την ένδειξη «Klimaticket», δηλαδή το όνομα του προγράμματος δημόσιων συγκοινωνιών στη χώρα.

Οι δωρεάν μετακινήσεις θα ισχύουν για το τρένο, ενώ ένα ετήσιο εισιτήριο θα επιτρέπει στους πολίτες να ταξιδεύουν σε ολόκληρη την Αυστρία με κόστος μόλις 3 ευρώ την ημέρα.

Επίσης, θα υπάρχουν εκπτώσεις διαθέσιμες για νέους, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία.

Πριν από μερικές μέρες, η Λεονόρε Γκεβέσελερ, βουλευτής των Πρασίνων και υπουργός Κλίματος της Αυστρίας, εθεάθη να προωθεί την πρωτοβουλία αυτή στο φεστιβάλ Frequency, και ενώ είχε ήδη κάνει το δικό της προσωρινό τατουάζ που γράφει «Η Γκεβέσελερ παίρνει το προβάδισμα».

Το τατουάζ ως προϋπόθεση για δωρεάν μετακινήσεις έχει προκαλέσει έντονη κριτική από βουλευτές στην Αυστρία, καθώς και από πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την άλλη, όπως αναφέρει το Euronews, η υπουργός επιμένει ότι αυτός ο τρόπος προώθησης δεν προκαλεί προβλήματα.

Οι επικριτές της υπουργού την κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί το δέρμα των νέων για να διαφημίσει τις πολιτικές της. Μάλιστα, ένα pop-up κατάστημα τατουάζ στο Electric Love Festival που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στο Σάλτσμπουργκ, ανέβασε πανό που έγραφε «Aktion geht unter die Haut» (Η δράση μπαίνει κάτω από το δέρμα).

Διαβάστε ακόμη

Αλεξ και Μάικλ Χρήστου – Δύο 30χρονοι Ελληνες δημιουργούν μυθικές επαύλεις και yachts για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη (pics + vid) 

Ακίνητα: Μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές σε Αθήνα και δημοφιλή νησιά

Χρέος, εμπόριο και χαμηλή παραγωγικότητα: Το τρίπτυχο των μετά-πανδημικών προβλημάτων που ταλανίζει τον πλανήτη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ