Ευρώπη

Μπερλουσκόνι: Αθώος ο Καβαλιέρε για τα πάρτι μπούνγκα – μπούνγκα

  • newsroom


Το δικαστήριο της Σιένα απάλλαξε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα γνωστά πάρτι

Αθώο έκρινε το δικαστήριο της Σιένα τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ό,τι αφορά την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα γνωστά πάρτι μπούνγκα – μπούνγκα.

Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.

Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.

«Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει», δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας.

Σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος από ό,τι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

Διαβάστε ακόμη

Γκουίντο Γκριμάλντι: Στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο η παρουσία σε ελληνικά λιμάνια

Ανατιμήσεις 10% – 30% σε προϊόντα λόγω αύξησης της τιμής ρεύματος

Γαλλία: Το Facebook θα καταβάλλει συγγενικά δικαιώματα σε μέρος του Τύπου