Ναυτιλία

Γκουίντο Γκριμάλντι: Στρατηγικής σημασίας για τον Όμιλο η παρουσία σε ελληνικά λιμάνια

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Αποκλειστική συνέντευξη στο newmoney - Τι είπε για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου τα οποία διεκδικεί ο Όμιλος Γκριμάλντι αλλά και για την παρουσία του στην Ελλάδα

Για την παρουσία του Ομίλου στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου μίλησε αποκλειστικά στο Newmoney ο Γκουίντο Γκριμάλντι, γιος του Εμμάνουελ και ανερχόμενη δύναμη στις επιχειρήσεις που σήμερα έχει τη θέση του εμπορικού διευθυντή.

«Παρά τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας αυτή η χρονιά ανέκαμψε η αγορά. Για τον Όμιλο Γκριμάλντι ανέκαμψε στην Ανκόνα και στο Μπρίντεζι όσο αφορά τους επιβάτες. Παρ’ όλα αυτά δεν είμαστε κοντά στους αριθμούς του 2019. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στη διεθνή αγορά. Ο Όμιλος φέτος είχε τέσσερα πλοία μεταξύ την Ανκόνα και της Ηγουμενίτσας και την Πάτρα. Και πιστεύω ότι βελτιώσαμε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε» και συνέχισε:

«Στη Βενετία είχαμε δύο οχηματαγωγά πλοία-Ro-Ro μόνο για φορτία και στο Μπρίντεζι έχουμε ένα. Έχουμε γραμμή από το Ηράκλειο προς Πειραιά και άλλο ένα από Ηράκλειο για Κυκλάδες-Πειραιά».

Ακολούθως αναφέρθηκε στο ρόλο της ναυτιλίας και των μεταφορών στη διάρκεια της πανδημίας:

«Η ναυτιλία μέσα στην πανδημία φρόντισε να μην σταματήσει η οικονομία. Τι θα συνέβαινε αν η ναυτιλιακές εταιρείες και οι εταιρείες μεταφορών σταματούσαν να λειτουργούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες του. Αποδείξαμε και ως Όμιλος πόσο σημαντική είναι η συμβολή του κλάδου στην εφοδιαστική αλυσίδα όχι μόνο στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο αλλά για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο.

Σήμερα είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι, περισσότερο από πότε, με ό,τι έχει να κάνει με την εφοδιαστική αλυσίδα».

Για τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου και τη σημασία που έχουν για τον Όμιλο είπε:

«Συμμετέχουμε στους διαγωνισμούς. Είναι στρατηγικής σημασίας για μία εταιρεία όπως η δική μας η οποία έχει παρουσίασε σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο να έχει θέση και σε ελληνικά λιμάνια κομβικής σημασίας όπως της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου».

Όταν τον ρωτήσαμε εάν ο Όμιλος ενδιαφέρεται για να αγοράσει την Αttica μας απάντησε, χαμογελώντας: «Για το θέμα αυτό πρέπει να ρωτήσετε το big boss για να πάρετε απαντήσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Επενδυτικό «μπουμ» 100 δισ. στα επόμενα έξι χρόνια

Αριθμοί που ζαλίζουν: Έσπασε το φράγμα των $2,7 τρισ. η αγορά crypto μετά το ράλι του bitcoin

Δωρεάν γονικές παροχές ως 800.000 ευρώ για σπίτια, μετρητά και μετοχές