Ευρώπη

BioNtech / Pfizer: Πού θα γίνουν οι νέες εγκαταστάσεις για την παραγωγή στα εμβόλια

  • newsroom


Οι νέες εγκαταστάσεις θα επιτρέψουν την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων το 2021

Συστάσεις που θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα και την προσφορά σε εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην ΕΕ υιοθέτησε η Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Φάρμακα (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA).

Η CHMP ενέκρινε μία επιπλέον τοποθεσία παραγωγής για την παραγωγή του Comirnaty, του εμβολίου για τον κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από τις BioNTech / Pfizer.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Σεν Ρεμί Σιρ Αβρ, στη Γαλλία, λειτουργούν από τη Delpharm και θα παράγουν τελικό προϊόν. Επίσης, θα επιτρέψουν την παροχή περίπου έως και 51 εκατ. επιπλέον δόσεων το 2021.

Ο EMA ενέκρινε επίσης μια νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο παραγωγής της BioNTech στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, η οποία αυξάνει την ικανότητα παραγωγής δραστικών ουσιών κατά περίπου 410 εκατ. δόσεις το 2021.

Παράλληλα, η CHMP ενέκρινε ακόμα μία τοποθεσία παραγωγής για την παραγωγή του Spikevax, του εμβολίου για τον κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από τη Moderna. Βρίσκεται στο Μπλούμινγκτον, στην Ιντιάνα των ΗΠΑ και λειτουργεί από την Catalent. Οι εγκαταστάσεις αφορούν στην παραγωγή τελικού προϊόντος.

Εκτός από τη νέα μονάδα παραγωγής για αυτό το εμβόλιο, η CHMP ενέκρινε επίσης αρκετές εναλλακτικές εγκαταστάσεις που είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο των παρτίδων και τη συσκευασία του τελικού προϊόντος που κατασκευάζεται από την Catalent.

Αυτές οι συστάσεις δεν απαιτούν απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι χώροι μπορούν να λειτουργήσουν αμέσως.

Διαβάστε ακόμη

Δεύτερη ευκαιρία για τα αδήλωτα τετραγωνικά των ακινήτων

Mε προπληρωμένη κάρτα τα κοινωνικά επιδόματα

Samsung: Πού θα επενδύσει $205 δισ. – Στόχος η δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας έως το 2023