search icon

Ευρώπη

Brexit deal: Θρίλερ στις διαπραγματεύσεις – Ράαμπ: H Βρετανία είναι ανεξάρτητη χώρα

Το Λονδίνο φέρεται να επιμένει στις θέσεις του και απορρίπτει τις προτάσεις της ΕΕ

«Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για τις συνομιλίες για το Brexit» δήλωσε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντόμινικ Ράαμπ, καθώς το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες βρίσκονται ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για μια ιστορική εμπορική συμφωνία ή για κατάρρευση των διαπραγματεύσεων με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Εντούτοις το Λονδίνο φέρεται να επιμένει στις θέσεις του, όπως μεταδίδει το BBC. «Θέλουμε να αντιμετωπιζόμαστε όπως κάθε άλλη ανεξάρτητη δημοκρατία που σέβεται τον εαυτό της. Εάν η ΕΕ μπορεί να το αποδεχτεί σε πολιτικό επίπεδο, τότε υπάρχει κάθε λόγος να είμαστε αισιόδοξοι (για συμφωνία), αλλά νομίζω ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος», είπε χαρακτηριστικά στο Sky News ο Ράαμπ.

Σημειώνεται ότι αν οι δυο πλευρές δεν φτάσουν σε συμφωνία, Τζόνσον και φον ντερ Λάιεν ή θα εγκαταλείψουν τις διαπραγματεύσεις ή θα παρατείνουν τις συνομιλίες και μετά τη λήξη της διορίας.

Ο βρετανός διαπραγματευτής Ντέιβιντ Φροστ έφθασε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα Κυριακή, ημέρα κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αποφανθούν σχετικά με την τύχη της διαπραγμάτευσης για τη σχέση των δύο πλευρών μετά το Brexit.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, οι συνομιλίες της «ύστατης στιγμής» οι οποίες διακόπηκαν αργά την περασμένη νύκτα, επρόκειτο να συνεχισθούν σήμερα το πρωί.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να επικοινωνήσουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν σχετικά με τη συνέχεια των συνομιλιών.

Διαβάστε ακόμη:

To πλάνο της Disney για να κλέψει το στέμμα του Netflix

Και τα εμπορικά κέντρα στη μάχη του click away – Τι ισχύει από σήμερα στο λιανεμπόριο

ΗΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τους εμβολιασμούς – Με κομβόι από νταλίκες η ιστορική εκστρατεία

Exit mobile version