«Εξήντα Χρόνια Τζέιμς Μποντ» λέγεται η δημοπρασία που διοργανώνεται σε δύο μέρη από τον οίκο Christie’s στη Βρετανία, με τα έσοδα από την πώληση οχημάτων και αντικειμένων, ρολογιών και ρούχων από τις ταινίες με πρωταγωνιστή τον πράκτορα 007, να διατίθενται σε 45 φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Μία ασημί Aston Martin DB5, ένα από τα μόλις οκτώ αντίγραφα που κατασκευάστηκαν για τις επικίνδυνες σκηνές της ταινίας «No Time To Die» της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ, ένα Land Rover Defender 110 και μία μηχανή Triumph από την ίδια ταινία, καθώς και ένα 007 Land Rover Defender με το logo της 60ής επετείου, πωλούνται στη δημοπρασία σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 1,5 και 2 εκατ. αγγλικών λιρών.

Αντικείμενα που ξεχωρίζουν είναι επίσης ένα επιχρυσωμένο αυγό με πέτρες Swarovski σε στυλ Faberge από την ταινία «Octopussy» και το σμόκιν που φορούσε ο Τίμοθι Ντάλτον ως Τζέιμς Μποντ στο φιλμ «License To Kill».

Ο επίτιμος πρόεδρος του Christie’s, κόμης του Σνόουντον, δήλωσε για τη δημοπρασία: «Μία από τις πρώτες παιδικές μου αναμνήσεις είναι να παίζω με εμμονή με μια μεταλλική Aston Martin DB5, ένα δώρο που είχαν φέρει στο σπίτι οι γονείς μου από την πρεμιέρα της ταινίας “Goldfinger“.

Από εκείνη τη στιγμή, με γοήτευε κάθε νέα ταινία Τζέιμς Μποντ, τα ειδικά εφέ και τα ακροβατικά, τα ρολόγια του Μποντ και το απίστευτο στυλ. Ο βρετανικός θρύλος Τζέιμς Μποντ είχε μεγάλη επιρροή στη ζωή μου. Είναι τιμή για τον Christie’s να συνεργάζεται για άλλη μια φορά με την EON Productions για αυτήν την επίσημη φιλανθρωπική δημοπρασία δύο μερών, με αφορμή τον εορτασμό της 60ής επετείου του Μποντ.

Οι ζωντανές και διαδικτυακές δημοπρασίες ελπίζουμε να συγκεντρώσουν ποσά – ρεκόρ για όλους τους υπέροχους φιλανθρωπικούς σκοπούς που επιλέχθηκαν».

Η δημοπρασία διοργανώνεται αύριο, 28 Σεπτεμβρίου 2022, ενώ διαδικτυακά από τις 15 Σεπτεμβρίου έως την Ημέρα Τζέιμς Μποντ (5 Οκτωβρίου) προσφέρονται θεματικές εμπειρίες και συλλεκτικά αντικείμενα και από τις 25 ταινίες.

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Γιατί προβλέπει νέα ισχυρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές (πίνακες)

Με ποιους όρους επιτρέπει η ΕΕ τη θαλάσσια μεταφορά ρωσικών commodities

Μαυροβούνιο: Η επιστράτευση μετέτρεψε τον προορισμό διακοπών για τους Ρώσους σε νέο τόπο διαμονής