search icon

Ευρώπη

ΕΕ: «Πράσινο φως» για το εμβόλιο Sputnik-V στους διπλωμάτες στη Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει στους διπλωμάτες της στη Μόσχα να κάνουν το εμβόλιο αν το επιθυμούν, παρόλο που ακόμη δεν έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανά της

epa07239706 (FILE) - European flags flutter in the wind in front of the European Commission in Brussels, Belgium, 21 June 2018 (reissued 19 December 2018). According to a report by the New York Times, hackers have allegedly intercepted communications of European Union diplomatic staff for several years. EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει στους διπλωμάτες της που υπηρετούν στη Μόσχα να κάνουν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik-V, εάν το επιθυμούν, παρότι προς το παρόν δεν έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε επιστολή της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μόσχα, την οποία έχει στη διάθεσή του ο ραδιοσταθμός RFE/RL (RadioFreeEurope/RadioLiberty).

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να εγκρίνουν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων του διπλωματικού σώματος που επιθυμούν να εμβολιασθούν, καθώς επίσης των μελών των οικογενειών τους άνω των 18 ετών, και για αυτόν τον σκοπό συγκεντρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία.

Ακόμη, η επιστολή επισημαίνει ότι οι ρωσικές αρχές δεν αναφέρουν το όνομα του σκευάσματος και υπόσχονται να παράσχουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους του διπλωματικού σώματος.

Διαβάστε ακόμη

«Εφιαλτική» η κατάσταση για τη ναυλαγορά δεξαμενόπλοιων

Επιδότηση παγίων δαπανών: Εντός Φεβρουαρίου οι διαδικασίες για την ενίσχυση πληττόμενων επιχειρήσεων

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Η Ελληνική Ναυτιλία στηρίζει με δωρεές το Εθνικό Σύστημα Υγείας

 

Exit mobile version