search icon

Ευρώπη

EE: Τάσσεται υπέρ των υποχρεωτικών τεστ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα (tweet)

Σε κοινή προσέγγιση για τη λήψη μέτρων προσανατολίζονται οι χώρες της ΕΕ - Η ανάρτηση της επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλας Κυριακίδου - Οι έκτακτες συμβουλές της Κομισιόν προς τους πολίτες της Ε.Ε. όπως τις γνωστοποίησε ο ΕΟΔΥ

Υπέρ της διενέργειας τεστ για τους ταξιδιώτες πριν από την αναχώρησή τους από την Κίνα προς την ΕΕ, τάχθηκε η πλειοψηφία των κρατών-μελών κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Υγειονομικής Ασφάλειας της ΕΕ για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα στην ίδια συνεδρίαση τονίστηκε η ανάγκη για κοινή προσέγγιση στη λήψη μέτρων.

Η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου σε ανάρτησή της υπογραμμίζει ότι «η ενότητα της ΕΕ παραμένει το ισχυρότερο εργαλείο μας κατά της COVID».

Η κα. Κυριακίδου αναφέρει στην ανάρτησή της ότι «σήμερα η Επιτροπή Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ συνέκλινε σε δράση που περιλαμβάνει:

«Η συζήτηση συνεχίζεται αύριο στην IPCR (μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων)» συμπλήρωσε η Στέλλα Κυριακίδου.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τις έκτακτες συμβουλές της Κομισιόν προς τους πολίτες της Ε.Ε. και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου που ταξιδεύουν προς την Κίνα καθώς και τους επιβάτες που εισέρχονται σε ευρωπαϊκό έδαφος από την Κίνα.

Συμβουλές προς ταξιδιώτες της ΕΕ / του ΕΟΧ που επιθυμούν να μεταβούν στην Κίνα

Συμβουλές προς ταξιδιώτες που εισέρχονται στην ΕΕ / στον ΕΟΧ από την Κίνα

Συμβουλές προς το προσωπικό αερολιμένων και αεροπορικών εταιρειών σχετικά με την ατομική προστασία

Το ECDC και ο EASA έχουν δημοσιεύσει το Πρωτόκολλο COVID-19 για την Ασφάλεια της Υγείας στην Αεροπορία, και οι οδηγίες που περιέχονται στο έγγραφο αυτό εξακολουθούν να ισχύουν και θα πρέπει να εφαρμόζονται από τις χώρες της ΕΕ / του ΕΟΧ στο πλαίσιο μιας προσέγγισης με βάση τον κίνδυνο. Όσον αφορά την ατομική προστασία του προσωπικού, το ECDC επαναλαμβάνει τα ακόλουθα όσον αφορά τον εμβολιασμό και τα μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).

Εμβολιασμός

Οι φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών και αερολιμένων, είτε μεμονωμένα είτε μέσω των φορέων εκπροσώπησής τους, και σε συντονισμό με τις αρμόδιες αρχές δημόσιας υγείας, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενημερώνουν τα μέλη του προσωπικού τους σχετικά με τα πλεονεκτήματα του εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19, ιδίως την υψηλή αποτελεσματικότητα στην πρόληψη σοβαρής λοίμωξης και θανάτου. Ο εμβολιασμός κατά του SARS-CoV-2 μειώνει τον κίνδυνο για τους ίδιους, για τα μέλη της οικογένειάς τους καθώς και για άτομα που ταξιδεύουν και τα οποία, για λόγους υγείας, ενδέχεται να μην είναι σε θέση να εμβολιαστούν ή να έχουν ανεπαρκή ανοσολογική απόκριση. Εφόσον επιτρέπεται από το εθνικό νομικό πλαίσιο, οι υπεύθυνοι επιχειρήσεων θα μπορούσαν επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατηγικής εμβολιασμού για όλα τα επιλέξιμα μέλη του προσωπικού.

ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας)

Οι φορείς εκμετάλλευσης αερολιμένων, οι φορείς εκμετάλλευσης αεροσκαφών και οι πάροχοι υπηρεσιών / προμηθευτές θα πρέπει να παρέχουν τα αναγκαία ΜΑΠ στα μέλη του προσωπικού τους και να εξασφαλίζουν ότι έχουν εκπαιδευτεί ως προς την κατάλληλη χρήση τους:

Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Νίκας: Οι business ενός πλούσιου γόνου που χάνει σε πλειστηριασμό το πατρικό του σπίτι στη Στησιχόρου (pics)

Υφεση και χαρτοκιβώτια: Πώς συνδέονται και γιατί ανησυχούν οι αγορές

Νευρικότητα στη Wall Street – Πιέσεις σε Tesla και Apple (upd)

Exit mobile version