search icon

Ευρώπη

Γαλλία: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση – Τι αλλάζει και ποιοι παραμένουν στις θέσεις τους

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Πολιτισμού της γαλλικής κυβέρνησης

Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Πολιτισμού υπήρξε στην κυβέρνηση που ανακοινώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Γαλλία.

Ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Στεφάν Σεζουρνέ, διορίστηκε σήμερα υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος διορίστηκε πρωθυπουργός πριν από δύο ημέρες. Ο πολύ στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής, θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερίκ Ντιπόν-Μορετί θα παραμείνουν στα υπουργεία τους.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό προέρχεται από μια μορφή της παρισινής δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη 

Οι νέες παρεμβάσεις για την ακρίβεια – Την ερχόμενη εβδομάδα η πρώτη υπουργική απόφαση

Πολυτιμότερη εταιρεία παγκοσμίως η Microsoft – Πώς κατάφερε να εκθρονίσει την Apple

Παραλίες: Νέοι κανόνες και ηλεκτρονικές δημοπρασίες από τον Μάιο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version