search icon

Ευρώπη

Γαλλία: Υποχρεωτική καραντίνα σε ταξιδιώτες από επιπλέον επτά χώρες

Όσοι φτάνουν στη Γαλλία από αυτές τις χώρες πρέπει να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους τεστ PCR που έχει γίνει λιγότερο από 36 ώρες πριν

Υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών κατά την άφιξή τους στη Γαλλία θα πρέπει να τηρούν οι ταξιδιώτες που προέρχονται από επιπλέον επτά χώρες, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού που επικρατεί, έγινε γνωστό σήμερα (7/5/2021) από κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο περιορισμός αυτός θα εφαρμοστεί για την Τουρκία, το Μπανγκλαντές, τη Σρι Λάνκα, το Πακιστάν, το Νεπάλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Όπως διευκρίνισε η ίδια πηγή, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, μετά τη δημοσίευση του σχετικού διατάγματος.

Προς το παρόν, από τις 24 Απριλίου τίθενται σε καραντίνα οι ταξιδιώτες από τη Βραζιλία, την Ινδία, τη Χιλή, τη Νότια Αφρική και την Αργεντινή.

Όσοι φτάνουν στη Γαλλία από αυτές τις χώρες πρέπει να επιδεικνύουν κατά την άφιξή τους τεστ PCR που έχει γίνει λιγότερο από 36 ώρες. Όπως σημείωσε η ίδια κυβερνητική πηγή στο AFP, σε αυτό το θέμα «θα επιδειχθεί ανοχή αυτό το Σαββατοκύριακο για τις νέες χώρες» που αφορά η απόφαση.

Επίσης, οι επιβάτες των αεροπλάνων θα πρέπει να δηλώνουν στην αεροπορική εταιρεία τον τόπο της καραντίνας τους στη Γαλλία, δείχνοντας το σχετικό δικαιολογητικό. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, προβλέπεται άδεια εξόδου μεταξύ 10:00-12:00.

Κάθε παραβάτης βρίσκεται αντιμέτωπος με πρόστιμο ύψους 1.000 έως 1.500 ευρώ στην περίπτωση επανάληψης της παράβασης.

Τα επιπλέον αυτά μέτρα εφαρμόζονται την ώρα που η πανδημία σαρώνει την Ινδία, η οποία έχει καταγράψει αυτήν την εβδομάδα σχεδόν τα μισά από τα κρούσματα παγκοσμίως. Από την άλλη, η Τουρκία καταγράφει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων (-34%), όμως σε επίπεδο που παραμένει υψηλό, με κατά μέσο όρο 27.000 κρούσματα την ημέρα.

Διαβάστε ακόμη

«Μαγνήτης» επενδύσεων το Μαρούσι: Deals εκατομμυρίων ευρώ στα επαγγελματικά ακίνητα

Πειραιώς Holdings: Στο €1.250.367.223 το μετοχικό κεφάλαιο

Ο πρώην επικεφαλής του τμήματος διαφήμισης στην Google ετοιμάζει ad-free μηχανή αναζήτησης

 

Exit mobile version