Τον κώδωνα του κινδύνου σε σχέση με τη δημοσιονομική κατάσταση της Γαλλίας έκρουσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μπρούνο Λεμέρ.

Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Figaro, κατά τη συνεδρίαση χθες, Δευτέρα, του Εκτελεστικού Γραφείου του κυβερνώντος κόμματος και, αναφερόμενος στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Γαλλίας από τον οίκο Fitch, είπε ότι «πρέπει να επιταχύνουμε τη μείωση των χρεών της Γαλλίας, διότι διαφορετικά θα πληρώσουμε το τίμημα της αύξησης των επιτοκίων. Θα πληρώσουμε δισεκατομμύρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την οικολογική μετάβαση και θα χάσουμε την αξιοπιστία μας».

Απευθυνόμενος εξάλλου προς τα άλλα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης ο Λεμέρ είπε ότι «πρέπει να σταματήσουμε τις επιπλέον δαπάνες» και ότι «ενας υπουργός είναι καλός υπουργός, όταν έχει αποτελέσματα, όχι όταν ξοδεύει περισσότερα».

Τέλος, αναφορικά με το νέο νόμο για το μεταναστευτικό που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη των εργασιών της κυβέρνησης της Γαλλίας, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «πρέπει να είμαστε σαφείς ως προς τη μεταναστευτική πολιτική» τονίζοντας την προσδοκία των Γάλλων για αυστηρότητα. «Αυστηρότητα δεν σημαίνει ότι θα κάνουμε πράγματα αντίθετα με το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το Σύνταγμα. Σημαίνει πως ένας ξένος σε παράτυπη κατάσταση πρέπει να φύγει, αλλά και ότι ένας ξένος πρέπει να μιλήσει γαλλικά, αν θέλει να μείνει στη Γαλλία», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Παραμένουν οι κίνδυνοι από το «σκιώδες» χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ευρώπη

Βαρύ πλήγμα για την Ευρωζώνη – «Βούλιαξε» η μεταποίηση, επανέρχονται οι φόβοι για ύφεση

«Πωλητήριο» στο ιδιωτικό νησί Μπεργκ που ενέπνευσε την Αγκάθα Κρίστι

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ