Το Παρίσι είναι μία από τις εννέα πόλεις της Ευρώπης που έχουν θέσει υποψηφιότητα για να υποδεχθούν την Ευρωπαϊκή Αρχή ενάντια στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Οι άλλες οκτώ είναι οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη, το Δουβλίνο, η Μαδρίτη, η Ρώμη, η Ρίγα, το Βίλνιους και η Βιέννη.

Η αντιπροσωπεία της Γαλλίας με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομίας, Μπρούνο Λεμέρ, θα επιχειρηματολογήσει σήμερα το βράδυ ενώπιον της Ευρωβουλής υπέρ της γαλλικής υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Γαλλίας, αναμένεται να προβάλει το ότι τα γαλλικά πρότυπα ενάντια στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο συνεργιών της Eυρωπαϊκής Αρχής με άλλους ομοειδείς διεθνείς οργανισμούς που έχουν την έδρα τους στο Παρίσι, όπως οι Αρχές για τις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις τράπεζες, ο ΟΟΣΑ κ.ά.

Η γαλλική πλευρά αναμένεται επίσης να υπογραμμίσει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της ΕΕ που ζουν και εργάζονται στη Γαλλία είναι σχετικά περιορισμένος (1.300), έναντι 37.000 στο Βέλγιο, 5.400 στη Γερμανία και 2.100 στην Ισπανία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, η ευρωπαϊκή Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος θα απασχολεί σε πρώτη φάση 250 υπαλλήλους.

Διαβάστε ακόμη

Τεράστια η ζήτηση για το νέο 10ετές ομόλογο: Ξεπέρασαν τα €30 δισ. οι προσφορές (upd)

Σύσταση επιχειρήσεων: Πιο απλή η διαδικασία από την 1η Μαρτίου – Υπεγράφη η απόφαση

Ιοί-ζόμπι «ξυπνούν» από τον πάγο στη Σιβηρία

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ