Ευρώπη

Αυστηρό τελεσίγραφο σε Χάρι και Μέγκαν

  • newsroom


Η βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τις επόμενες μέρες

Η Βασίλισσα Ελισάβετ τοποθετήθηκε τη Δευτέρα,  σχετικά με την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Με ανακοίνωσή της, υποστήριξε ότι το παλάτι του Μπάκιγχαμ σέβεται την απόφασή τους, αλλά δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση από το λαό της Μεγάλης Βρετανίας.

Την Κυριακή, αυστηρό τελεσίγραφο 72 ωρών, για να σκεφτούν εκ νέου αν θέλουν να παραιτηθούν έδωσε στον πρίγκιπα Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ η βασίλισσα Ελισάβετ, που φάνηκε έντονα δυσαρεστημένη από την απόφαση του εγγονού της και της συζύγου του να γυρίσουν την πλάτη στη βασιλική οικογένεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Βασίλισσας Ελισάβετ:

Σήμερα η οικογένειά μου είχε πολύ εποικοδομητικές συζητήσεις για το μέλλον του εγγονού μου και της οικογένειάς του.

Η οικογένειά μου και εγώ σεβόμαστε απόλυτα την επιθυμία του Χάρι και της Μέγκαν να δημιουργήσουν μια νέα ζωή ως ανεξάρτητη οικογένεια. Αν και θα προτιμούσαμε να παραμείνουν μέλη της Βασιλικής Οικογένειας, σεβόμαστε και κατανοούμε την επιθυμία τους, ενώ θα παραμείνουν πολύτιμο κομμάτι της οικογένειάς μου.

Ο Χάρι και ο Μέγκαν έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θέλουν να εξαρτώνται από δημόσιους πόρους στη νέα τους ζωή.

Έχει επομένως συμφωνηθεί ότι θα υπάρξει μια περίοδος μετάβασης στην οποία ο Χάρι και η Μέγκαν θα περάσουν χρόνο στον Καναδά και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόκειται για πολύπλοκα ζητήματα που πρέπει να επιλύσει η οικογένειά μου και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα. Ζήτησα να ληφθούν οριστικές αποφάσεις τις προσεχείς ημέρες.