Ευρώπη

Ισπανία: «Βουτιά» 78% κατέγραψαν οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία

  • newsroom


Ηχηρό χτύπημα έχουν δεχθεί οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ισπανία με τις κρατήσεις να σημειώνουν αρνητικό ρεκόρ για τον μήνα Σεμπτέβριο

Ο αριθμός των κρατήσεων από τουρίστες σε ισπανικά ξενοδοχεία κατάγραψε βουτιά 78% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί έπληξαν την κρίσιμη τουριστική βιομηχανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η εθνική στατιστική υπηρεσία INE.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου ήταν χειρότερα από την πτώση κατά 64% του Αυγούστου.

Παρά τη μικρή αύξηση στη δραστηριότητα μετά από την έξοδο της Ισπανίας από το αυστηρό lockdown τον Ιούνιο, οι συνολικές κρατήσεις στα ξενοδοχεία τους πρώτους εννέα μήνες του έτους έχουν μειωθεί κατά 71% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, συμφώνα με την INE.

Ο τουρισμός, που αντιστοιχεί περίπου στο 12% του ισπανικού ΑΕΠ, έχει αποδεκατιστεί καθώς η πανδημία ‘πάγωσε’ τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, χθες εμφανίστηκε μια ακτίνα ελπίδας καθώς η Αγγλία και η Γερμανία ήραν τις ταξιδιωτικές τους προειδοποιήσεις για τα ταξίδια στα Κανάρια Νησιά, ενδεχομένως διασώζοντας μέρος της χειμερινής περιόδου για το αρχιπέλαγος.