Ευρώπη

Ιταλία: Ενισχύεται ο Μάριο Ντράγκι στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής

  • newsroom


Είναι το πρώτο μεγάλο εκλογικό τεστ μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, από το οποίο αναμένονται κάποια ενδιαφέροντα μηνύματα

Πρόκειται για ένα σημαντικό εκλογικό ραντεβού: 12 εκατ. Ιταλοί θα κληθούν να ανανεώσουν τα δημοτικά συμβούλια σε πάνω από 1.000 πόλεις την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Είναι το πρώτο μεγάλο εκλογικό τεστ μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, από το οποίο αναμένονται κάποια ενδιαφέροντα μηνύματα:

Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες πόλεις, οι προβλέψεις και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα υπάρξει πιθανότατα υπεροχή της κεντροαριστεράς. Κάτι που ισχύει για τη Νάπολη, τη Μπολόνια και το Μιλάνο, με πιθανή νίκη των κεντροαριστερών ήδη από τον πρώτο γύρο.

Σε ό,τι αφορά τη Ρώμη τα πράγματα είναι κάπως πολυπλοκότερα. Η νυν δήμαρχος των Πέντε Αστέρων, Βιρτζίνια Ράτζι, στα γκάλοπ έρχεται τρίτη. Η μάχη θα κριθεί ανάμεσα στην κεντροδεξιά και την προοδευτική παράταξη, με πιθανή υπερίσχυση του κεντροαριστερού υποψήφιου και πρώην υπουργού οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

Κύρια προβλήματα της πρωτεύουσας, οι ελλιπείς υποδομές, τα απορρίμματα, αλλά και τα αγριογούρουνα, τα οποία κυκλοφορούν πλέον όλο και συχνότερα στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε τη συνέχεια στη DW