Ευρώπη

Koμισιόν: Χωρίς επιπλέον περιορισμούς τα ταξίδια για όσους κάνουν εμβόλια

  • newsroom


Τα κράτη - μέλη μπορούν να δεχτούν τους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι, χωρίς επιπλέον περιορισμούς νωρίτερα από το όριο των 14 ημερών

Το όριο των 14 ημερών είναι η βάση που τίθεται για κάθε πολίτη που έχει κάνε κάποιο από τα εμβόλια, ώστε να μην χρειάζεται να υποβληθεί σε μοριακό τεστ ή καραντίνα, ανέφερε ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Βίγκαν.

Παράλληλα, σημείωσε ότι τα κράτη – μέλη μπορούν να δεχτούν και κάποιον που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του ακόμη και πριν συμπληρωθούν οι δύο εβδομάδες, χωρίς να ζητηθεί τεστ ή αυτοπεριορισμός.

Ειδικότερα, ο Κρ. Βίγκαν επισήμανε ότι «αυτό που λέει η σύσταση είναι ότι οι 14 ημέρες είναι η βάση για τα κράτη μέλη μετά τη δεύτερη δόση ή γενικότερα την τελευταία δόση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα κράτη μέλη δεν μπορούν να πάνε κάτω από αυτό το όριο, δηλαδή να επιτρέψουν και να δεχτούν πιστοποιητικά εμβολιασμού νωρίτερα».

Επίσης, ο Εκπρόσωπος της Επιτροπής Στέφαν Κερσμέκερ υπογράμμισε ότι αυτό που είναι γνωστό από κλινικές δοκιμές, είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά στο να προστατεύουν κάποιον από το να νοσήσει βαριά και συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν όλο και περισσότερες αποδείξεις ότι εμβολιασμένοι πολίτες είναι ίσως λιγότερο πιθανόν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους».

Διαβάστε ακόμη

Νέες αντικειμενικές: Αύξηση τιμών έως και πάνω από 200% – Αναλυτικά η λίστα

«Κουρεμένα» ενοίκια: Προβλήματα και «κακοτοπιές» στις φορολογικές δηλώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Με το χέρι στο «κουμπί» για τη μεγαλύτερη μονάδα φυσικού αερίου