Ευρώπη

Κορωνοϊός: Η Γερμανία στέλνει γιατρούς και εξοπλισμό στην Πορτογαλία

  • newsroom


Η Πορτογαλία ζήτησε τη συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης καθώς διαθέτει πλέον μόλις επτά διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ στην Ηπειρωτική χώρα

Την αποστολή ιατρικού προσωπικού και εξοπλισμού στην Πορτογαλία από τον γερμανικό στρατό ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο, καθώς στη χώρα μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφονται ελλείψεις και περιορίζονται ανησυχητικά οι διαθεσιμότητες κλινών στις ΜΕΘ.

Η Πορτογαλία, η οποία χθες ανακοίνωσε ότι, στο ηπειρωτικό της τμήμα, της έχουν απομείνει μόλις επτά από τις 850 κλίνες στις ΜΕΘ που προορίζονται για ασθενείς με COVID-19, είχε ζητήσει βοήθεια από την γερμανική κυβέρνηση.

Θα στηρίξουμε την Πορτογαλία με ιατρικό προσωπικό και εξοπλισμό“, δήλωσε σήμερα στο Reuters ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας και πρόσθεσε ότι οι λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Η Πορτογαλία, η οποία έχει καταγράψει 12.179 θανάτους από COVID-19 και 711.018 κρούσματα, έχει τον υψηλότερο κατά κεφαλήν μέσο όρο κρουσμάτων και θανάτων επταημέρου σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το www.ourworldindata.org.

Το γερμανικό περιοδικό Spiegel έγραψε ότι ο στρατός σχεδιάζει να στείλει 27 γιατρούς και παραϊατρικό προσωπικό στην Πορτογαλία, οι οποίοι αρχικά είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν εκεί για τρεις εβδομάδες, καθώς και σταθερούς ή μεταφερόμενους αναπνευστήρες και κρεβάτια εκστρατείας για τους ασθενείς.

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας απάντησε ότι δεν είναι σε θέση άμεσα να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμα:

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου: Από Δευτέρα η εφαρμογή του μέτρου – Όλα τα SOS (vid)

Όμιλος Βανού: 100 χρόνια στην υπηρεσία της ναυτιλίας

Καταστήματα ΟΠΑΠ: Πώς τελικά θα ανοίξουν (vid)